Hoe te verwijderen van een dual-boot systeem

Personal computers met de mogelijkheid om dual-boot-besturingssystemen kan een groot voordeel zijn voor hun gebruikers. Partitioneren van de harde schijf om de opties voor jezelf kan u toestaan ​​om beslissingen te nemen over een besturingssysteem op basis van het werk dat u zult moeten doen en hoe u kunt uw werklast te optimaliseren, terwijl het verlichten van uw computer. Maar dual-boot systemen kunnen ook worden belastend voor je computerm afhankelijk van welke twee u hebt geïnstalleerd. Wat uw reden, als je besluit om terug van een dual-boot systeem te verplaatsen naar een single-boot, het verwijderen is relatief eenvoudig.

instructies

1 Kies het besturingssysteem dat u wilt houden wanneer u de computer opstart. U zal dit systeem gebruiken om de ongewenste één verwijderen.

2 Klik op het icoon My Computer. Toon alle van de harde schijven en andere opslagapparaten die fungeren als interne of externe geheugen, harde schijf.

3 Identificeer de harde schijf die u wilt verwijderen. Onder harde schijven, moet je zien rijden iconen label "C" en "D" De C-schijf is de oudste van de twee stations - waarschijnlijk de originele die bij de computer.

4 Klik met de rechtermuisknop op het station dat u wilt verwijderen en kies "Format." Dit zou de kopie verwijderen.

5 Herstart de computer om te controleren of het tweede systeem is verwijderd. Je zult weten dat dit is bereikt wanneer de computer automatisch wordt opgestart zonder dat u een keuze uit besturingssystemen.

Hints

  • Afhankelijk van wat voor soort besturingssysteem dat u gebruikt, het verwijderen van een dual-boot systeem kan niet de moeite waard zijn. Een systeem zoals Linux neemt een relatief kleine hoeveelheid ruimte en energie in vergelijking met Windows XP, en waarschijnlijk zal de prestaties van uw computer niet belemmeren.