Wat voor soort video wordt ondersteund op een iPad?

Apple's iPad tablet computer werd uitgebracht in 2010, en werd een instant succes. In 2011 was er een tweede generatie iPad maakte het op de markt domineert het marktaandeel ten opzichte van soortgelijke producten van Samsung en Motorola, met ongeveer 15 miljoen verkocht met ingang van maart 2011, volgens Apple persberichten. De iPad 2's 9,7-inch LED-backlit LCD-scherm maakt het een populaire keuze voor het bekijken van video's op de weg. Hoewel het niet ondersteunen vele videoformaten, de iPad ondersteunt diverse veelgebruikte degenen.

MOV

MOV-formaat is een Apple-eigen formaat, afkomstig uit Apple's QuickTime. Het is een multimedia container formaat dat een breed scala van inhoud kan bevatten, waaronder video, animatie, graphics, 3D, tekst en zelfs virtual reality content. Dit formaat wordt veel gebruikt op het web, hoewel andere formaten zoals MP4 zijn populairder voor high-definition content die een hogere bestandsgrootte in MOV kan hebben.

MPEG-4

MPEG-4, ook bekend als MP4, oorspronkelijk ontworpen gebaseerd op de QuickTime formaat, MOV. Dit formaat biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, met inbegrip van de mogelijkheid om te streamen via het internet en multiplexing van video en audio streams in een enkel bestand. Het beschikt ook over een variabele frame en bit-rates, ondertitels, foto's en zelfs een dvd-stijl menu systemen. Vanwege het vermogen MP4 om data te comprimeren, is het uitgegroeid tot een populaire keuze voor HD-video's of andere videobestanden die op andere wijze grote hoeveelheden van het dossier van de ruimte zou vereisen.

M4V

M4V is een zeer vergelijkbaar formaat naar MP4, en in feite deelt een aantal functies. Echter, M4V ingezet worden in AC3 audio Dolby Digital, die niet wordt ondersteund in MP4. Ook zijn M4V bestanden specifiek geformatteerd voor Apple's iTunes-software, en vaak voorzien van Apple's DRM auteursrechtelijke bescherming, die kan beperken het bestand om te spelen alleen op computers (en iPads) geautoriseerd gebruik van iTunes.

H.624

De iPad ondersteunt ook MP4-bestanden gecodeerd met de H.624 codec, een video compressie formaat ook wel bekend als MPEG-4 AVC. Deze codec biedt geavanceerde codering voor high-definition video en is ontworpen om ook functioneel goed met lage resolutie apparaten zoals de Sony PSP of de Apple iPod. Het is ook ontworpen om te werken met een hogere kwaliteit tegen lagere file-formaten dan andere formaten op vergelijkbare bestandsgrootte. H.624 is ook de belangrijkste video-formaat voor Blu-ray high-definition video discs, spelers, camcorders, en recorders.

AVI

Audio Video Interleave of AVI, is een van de oudste videoformaten nog in gebruik als van publicatie van dit artikel. Oorspronkelijk in 1992 ontwikkeld door Microsoft, is het eenvoudige architectuur maakte het een populair formaat dat snel geïntegreerd in de meeste besturingssystemen en webbrowsers. Vanwege het grote aantal verschillende AVI codecs, zowel verkoper en de gebruiker ontwikkeld twee AVI bestanden vergelijkbaar lijken maar nu in totaal verschillende manieren ter omzetting of extra weergave codecs.