Hoe vindt u het woordenboek in Microsoft Word

Hoe vindt u het woordenboek in Microsoft Word


Als u de definitie of de regels voor het gebruik van een bepaalde zin of woord te controleren, Microsoft Office bevat een ingebouwd woordenboek voor dit doel. U kunt ook de juiste uitspraak van een woord te bekijken. Terwijl er is geen "woordenboek" knop te klikken op te richten, zijn er twee manieren om het woordenboek functie op te roepen. Het woordenboek is toegankelijk op dezelfde manier in Word, PowerPoint, Publisher, en Excel.

instructies

1 Zoek het tabblad "Review" in de bovenste menubalk aan de bovenkant van Microsoft Word en klik er eenmaal op.

2 Klik op het woord "onderzoek" onder het tabblad "Review". Afhankelijk van de lay-out van uw computer van de link "onderzoek" kan worden aan de linkerkant of aan de rechterkant aan de bovenkant van Word.

3 Typ het woord of de zin die u wilt opzoeken in de "Zoeken" tekstvak dat in het venster "Onderzoek" verschijnt. Het venster "Onderzoek" verschijnt in Word aan de rechterkant van het scherm.

4 Druk op de toets "Alt" en klik eenmaal op het woord of zin in het document dat u wilt opzoeken. Deze optie is handig als u niet de link "onderzoek" en kunt u rechtstreeks toegang tot het woordenboek door middel van het document zelf.

Hints

  • Zorg ervoor dat uw computer is verbonden met het internet als Woord zal toegang krijgen tot de website van Microsoft om de nieuwste woordenboek informatie te krijgen.