5 manieren om gegevens uit een harde schijf

5 manieren om gegevens uit een harde schijf


Weinig mensen willen helemaal opnieuw te beginnen bij de aanschaf van een nieuwe computer; in plaats van het verwijderen van de bestanden en andere gegevens van uw oude computer, u waarschijnlijk willen hen naar de nieuwe te brengen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om gegevens van een oude harde schijf te brengen naar een nieuwe met een minimum aan gedoe.

Secundaire Hard Drive

Verwijder de harde schijf van de oude computer en installeer het als een secundaire aandrijving op de nieuwe. Dit is over het algemeen alleen mogelijk met desktop computers, zoals notebooks hebben over het algemeen slechts één harde schijf bay. Het installeren van een oude harde schijf in een nieuwe computer stelt u in staat om veel tijd te nemen absoluut zeker te zijn dat u belangrijke data heeft overgezet voordat u het wist. Zodra u de gegevens hebt overgebracht, kunt u de oude harde schijf te gebruiken om extra opslagruimte toe te voegen aan de nieuwe computer.

externe behuizing

Koop een externe USB- of FireWire-behuizing en installeer de oude harde schijf erin. Alle moderne computers zijn in staat om de aanwezigheid van een externe USB- of FireWire harde schijf op te sporen zonder de installatie van stuurprogramma's. Wanneer u klaar bent met het overdragen van gegevens van de oude harde schijf naar de nieuwe computer, zal de oude harde schijf bruikbaar is als een draagbaar opslagapparaat dat werkt op elke computer zijn achtergebleven.

Network Sharing

Sluit uw oude en nieuwe computers op een lokaal netwerk en delen van de harde schijf van de oude computer. In Windows 7, met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf van de oude computer en selecteer "Delen met" om dit proces te beginnen. Na het delen van de harde schijf op de oude computer, kunt u deze toegang via het netwerk op de nieuwe computer. Hierdoor kunt u de inhoud van de oude harde schijf over te dragen zonder het te verwijderen uit de computer.

Verwisselbaar opslagapparaat

Sluit een verwisselbaar opslagapparaat aan op de oude computer en de overdracht van gegevens aan. U kunt dan hetzelfde apparaat aan te sluiten op de nieuwe computer voor het ophalen van gegevens. De voordelen van het gebruik van deze methode om gegevens over te dragen is dat je niet nodig om het opzetten van een netwerk of de aankoop van nieuwe hardware als u al een verwisselbaar opslagmedium te bezitten. Echter, als de opslag apparaat bevat minder gegevens dan de harde schijf van de oude computer, moet u het opslagapparaat meerdere malen te vullen om alle gegevens over te dragen.

Doelschijfmodus (Alleen Mac)

Als uw oude en nieuwe computers zijn Macs, sluit ze met een FireWire-kabel, terwijl de nieuwe computer aan staat en de oude is uitgeschakeld. Druk op de aan-uitknop op de oude computer en houd de "T" toets op het toetsenbord. Een FireWire-logo verschijnt op het scherm. harde schijf van de oude computer verschijnt als een pictogram op het bureaublad van de nieuwe computer. Dubbelklik op het pictogram om de inhoud van de harde schijf bekijken en gegevens van het.