Hoe te gebruiken Thunderbird In plaats van Mail & iCal

Hoe te gebruiken Thunderbird In plaats van Mail & iCal


Sommige gebruikers verkiezen Mozilla Thunderbird, een open-source e-mailclient, voor de beschikbare extensies en customization opties, en sommige gewoon om het feit dat het open-source. Als je de Apple Mail.app e-mailclient op uw Apple-computer is geïnstalleerd of gebruik iCal voor uw agenda, kunt u deze instellingen in Thunderbird te importeren - samen met de Lightning kalender extensie - dus je kunt Thunderbird in plaats daarvan, die is ontworpen voor gebruik te gebruiken met veel verschillende soorten e-mailadressen. Bliksem maakt gebruik van dezelfde kalender formaat als iCal, zodat u om het te gebruiken als uw enige e-mail en agenda-client en consolideren van al uw rekeningen.

instructies

Import Mail.app Emails

1 Lanceer Mail.app en open de e-map met berichten die u wilt importeren. Als u alle berichten wilt kopiëren, houdt u <Ctrl> en druk op <A>. Klik op het menu "Bestand" en selecteer "Opslaan als ..." in het menu. Ga naar de map waarin u het bestand wilt u importeert redden. Kies "Raw Message Source" uit het drop-down lijst en klik op de knop "Opslaan". Dit slaat deze bestanden met de .mbox uitbreiding, die Thunderbird kan lezen.

2 Open Thunderbird en installeer de ImportExportTool of MboxImport uitbreiding van de Mbox bestanden die je zojuist hebt gemaakt in Mail.app importeren. Gebruik uw favoriete browser om te navigeren op de website, klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies "opslaan als" om zonder het te installeren als een browser extensie te downloaden. In Thunderbird, klik op "Extra> Addons> Extensions" en zoek de extensie gedownloade bestand. Klik op de knop "Open" en wanneer het verschijnt, selecteer "Install Now." Sluit en start Thunderbird.

3 Voeg uw e-mailaccount om Thunderbird. Gebruik de wizard account aan uw gebruikersnaam, wachtwoord, het type e-mailaccount en account provider in te voeren. De standaardinstellingen voor de meeste gratis e-mail diensten zijn nauwkeurig, maar u kan nodig zijn om aanpassingen te maken om de standaard servers en poorten voor Thunderbird om uw e-mails te verzenden en te ontvangen met een aantal providers. Als u problemen ondervindt, contact op met uw serviceprovider voor de juiste instellingen.

4 Klik op de account die u wilt uw berichten in Mail.app importeren en klik op het menu 'Extra'. Klik op "ImportExportTool" en "Import mbox-bestand." Navigeer naar het bestand dat u hebt gemaakt in stap 1 en klik op de "Open" knop.

Importeer iCal-agenda

5 Klik op het menu 'Extra' en selecteer de optie "Addons". Zoek naar "Lightning" in het zoekveld. Als het komt, klikt u op de knop "Install in Thunderbird".

6 Open iCal, klikt u op het menu "Bestand" en selecteer "Export." Sla het bestand op uw bureaublad.

7 Klik op het menu "Evenementen en taken" in Thunderbird en klik op "Import." Selecteer "iCalender" uit het bestandstype keuzelijst en ga naar de ICS-bestand dat u opgeslagen op uw bureaublad. Dubbelklik erop en importeer uw agenda.