Hoe kan ik een animatie met behulp van GIMP Freeware Maak

Hoe kan ik een animatie met behulp van GIMP Freeware Maak


Hoe kan ik een animatie met behulp van GIMP Freeware maken. GIMP is een krachtig beeldbewerkingsprogramma gratis beschikbaar (zie onderstaande link). In dit artikel zullen we laten zien hoe de software te gebruiken om animaties te maken. In dit voorbeeld zullen we een stilstaand beeld te gebruiken en om te zetten in een eenvoudig huis filmtitel. Er zijn een paar soorten animatie die kunnen worden geselecteerd; zullen we de golf animatie, die een beeld blik alsof er een steentje was gedaald tot een gladde vijver maakt gebruik.

instructies

1 Open uw opgeslagen bestand in GIMP. De bijbehorende beeld is een vijf-kaars kandelaar die wij speciaal gemaakt voor het gebruiken als een afbeelding voor thuis filmtitels.

2 Onder het menu Filters, selecteer animatie en zwaait naar het openstellen van de golven bedieningspaneel. Let kunt u het bedrag van de frames te kiezen voor uw animatie. Meer frames een langere animatie te maken. Omdat we uiteindelijk de timing van deze animatie in onze video-editing programma kunnen veranderen, selecteerden we 10 frames. Dit zal een relatief korte sequence. We kunnen ook de amplitude en golflengte voor de animatie aan te passen. U kunt met deze van de aard van de golf te wijzigen.

3 Zodra u op OK klikt, zal het programma beginnen renderen. Wanneer het klaar is krijgt u een stilstaand beeld van het effect in het venster afbeelding. Om de animatie te bekijken, kiest u FILTERS / animatie en afspelen

4 Omdat we willen om dit te maken in een film titel, willen we wat tekst toe te voegen. Voeg de tekst na het maken van de animatie anders wordt uw tekst zal ook golvend zijn. Selecteer het gereedschap Tekst en klik op de afbeelding waar u de tekst wilt invoegen.

5 Selecteer de kleur en het lettertype, de kleur en andere tekstkenmerken zoals je zou bij het toevoegen van tekst aan een afbeelding. In dit geval, wilden we de tekstkleur dichtbij de kleur van de kaars te komen.

6 Het beeld is nu de manier waarop we willen dat met de tekst op de juiste plaats voor de laatste frame.

7 Om de afbeelding op te slaan, selecteert u Opslaan als in het menu BESTAND. Vouw het bestandstypen. Er zijn een paar van de animatie types om uit te kiezen. We zullen dit opslaan als een GIF-animatie en GIF selecteer daarom in het menu file type.

8 Zodra u klikt EXPORT u nog een dialoogvenster te krijgen. Je MOET kies Opslaan als animatie of u alleen bespaart een stilstaand beeld. U kunt uw uiteindelijke afbeelding bekijken door gewoon te dubbelklikken op het opgeslagen bestand.

Hints

  • Bij het downloaden van GIMP, zorg ervoor dat u het Help-systeem te downloaden. Het is een aparte download en ook gratis.
  • U kunt de timing van de animatie aan te passen met uw video-editing programma.
  • GIF animaties zijn relatief lage resolutie en perfect voor het web, maar wilt u misschien op te slaan naar een alternatieve bestandsformaat als het maken van een dvd.
  • Werk altijd met een kopie van uw foto's naar uw beeldarchief te behouden.