Hoe maak je een tekstvak voor File Name VB6 gebruiken

Hoe maak je een tekstvak voor File Name VB6 gebruiken


Visual Basic (VB) bevat een interne object met de naam van een "Common Dialog." Dit venster biedt gebruikers een "Opslaan" dialoogvenster waar ze kunnen benoemen en een bestand op te slaan op de harde schijf. Het dialoogvenster object wordt gespeeld op een Windows-formulier met een tekstvak en de knop 'Bladeren'. Gebruikers kiezen voor een locatie en een bestandsnaam, is het opgeslagen in dit tekstvak en vervolgens naar de harde schijf. U kunt dit object te plaatsen op uw Windows-formulier om een ​​snelle manier om bestanden in uw code te besparen.

instructies

1 Maak een nieuw dialoogvenster object. Elk object dat u in de VB-taal te gebruiken dient eerst een definitie en toewijzing aan een variabele. De volgende code maakt uw VB-object:

Dim dialoogvenster Zoals CommonDialog

2 Stel het dialoogvenster eigenschappen. De eerste eigenschap stelt de tekst gezien boven in het dialoogvenster. De tweede filtert de soorten bestandsextensies toegestaan. Bijvoorbeeld, als uw toepassing alleen stelt gebruikers in staat om op te slaan als een tekstbestand, het filter laat alleen "* .txt" in het vak "Opslaan als type" drop-down. De volgende code stelt uw VB "Save" eigenschappen:

dialog.DialogTitle = "Save Your File"
dialog.Filter = "Text File (* .txt)"

3 Laat het dialoogvenster voor de gebruiker. Het dialoogvenster is ingesteld, maar het is niet zichtbaar voor de gebruiker totdat u handmatig weer te geven. De volgende code toont het venster voor de gebruiker:

dialog.ShowSave

Het dialoogvenster wordt geopend met behulp van deze code, en wanneer de gebruiker klikt op "Save," het bestand wordt opgeslagen op de harde schijf.

4 Laat een bericht als er een fout of de gebruiker annuleert kopbal. De volgende code geeft een waarschuwing als de save functie mislukt:

Als Err Dan

Msgbox "There was an error saving your file"

Stop als