Hoe maak je schoon te maken een virus van mijn PC

Virussen zijn een van de meest voorkomende --- en meest vervelende --- zaken die de gemiddelde pc-gebruikers elke dag geconfronteerd. Er zijn talloze manieren waarop virussen uw Windows-computer kunnen infiltreren en te profiteren van software veiligheidsvraagstukken. Afhankelijk van het virus, kan het effect op de gebruiker variëren van klein ongemak, het onvermogen om de computer te gebruiken. Gelukkig is er een breed scala aan opties beschikbaar voor virus detectie en verwijdering; al dat een geïnfecteerde gebruiker nodig heeft, is om erachter te komen wat te doen.

instructies

Het wegwerken van het virus

1 Download een virus scanning software (zie Verzoeken om een ​​lijst van de anti-virus programma's), als je nog steeds in staat om uw computer te gebruiken. De software scant uw computer en u laten weten wat infectie (s) die je hebt. Zodra u de namen van de infecties, ofwel het virus scanner zal u instructies geven of u kunt bezoeken de virus-up online.

2 Maak een plan van aanpak om het virus te verwijderen, met behulp van de informatie van de virusscanner en / of het internet. Bijzondere virussen vereisen verschillende plannen, dus volg de instructies die u worden gegeven door de software of het internet.

3 Opstarten van de computer in de veilige modus. Veilige modus zorgt ervoor dat er niets loopt anders dan de essentiële Windows-programma's wanneer de computer opstart. Hierdoor u neutraliseren het vermogen van het virus om zich te beschermen.

4 Volg uw plan van aanpak om het virus te verwijderen. Verwijder alle bestanden die verband houden met het virus, evenals alle bestanden die op het internet / virusscanner zegt.

5 Start de computer normaal en voor handelingen waarbij u de infectie eerder opgemerkt herhalen. Als u niet langer problemen hebben, dan is het virus is verdwenen. Als u nog steeds problemen opmerken, dan zijn er nog meer stappen die u kunt nemen.

6 Back-up van al uw gegevens en opnieuw formatteren van uw computer, als je geen actieplannen meer om te proberen het virus te verwijderen. U moet een Windows-installatie-cd en cd-sleutel om dit te doen. Op dit punt, als je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en ongelijk is gesteld, is het tijd om uw computer naar een reparatiewerkplaats.

Hints

  • Als u problemen ondervindt en het niet erg het verliezen van je instellingen / data, herformatteren misschien de makkelijkste optie eigenlijk.
  • Als je cruciale gegevens op uw computer die u niet in staat om een ​​back-up zijn, breng het naar een reparatiewerkplaats onmiddellijk. Door te proberen om dit probleem zelf oplossen, kan je uiteindelijk het verlies van waardevolle gegevens.