Over Computerservers

Over Computerservers


Computer servers zijn computers die het hart van computernetwerken vormen. Ook bieden ze een hele reeks van diensten die veel computergebruikers voor lief nemen. Dit artikel legt uit wat maakt een computer server anders dan een gewone werkplek.

Geschiedenis

Servers zijn al sinds het midden van de jaren 1960 geweest. Terug in die dagen, bedienden waren zeer grote en complexe machines die alleen kan worden bediend door hoog opgeleid personeel. Sindsdien Local Area Netoworks (LAN's) begon te bloeien op de werkplek, en het internet werd geboren en aan populariteit gewonnen. De media-industrie nodig meer betaalbaar en eenvoudig te beheren servers om hun content-management en distributie systemen draaien. Niets van dat zou mogelijk zijn zonder de ontwikkeling van kleinere, eenvoudiger computer servers. Today's servers draaien op een exponentieel sneller CPU-snelheid dan iets uit de jaren '60. Het is wat gebeurd waartussen dramatisch, en de meeste echte ontwikkeling heeft plaatsgevonden in de afgelopen vijf jaar.
Veel servers tegenwoordig zijn gewoon out-of-the-box-pc's die worden geladen met easy-to-use serversoftware en vast te zitten in een kast of op een andere out-of-the-way plaats. (Zie de verwijzing naar Opera Unite.) Maar voor echt heavy-duty netwerken doeleinden, zijn er speciaal ontworpen computers die net zijn ontworpen om te worden gebruikt als servers.

types

servertypes worden ondergebracht functionaliteit en hardware. Qua functionaliteit, er bestandsservers en toepassingsservers. Met betrekking tot hardware, er (naast PCs opgezet als servers) HE en blade servers (waarbij een derde van de dikte van een tandheugel servereenheid zijn.)
Servers worden verder afgebakend door de verschillende besturingssystemen kunnen draaien, zoals Windows 2008 Server en Apple's Mac OS X Server. Enkele van de andere besturingssystemen bevatten Windows NT Server, LAN Manager, Novell Netware, ICL VME, OSLAN en Goldrush.
Server bestandssystemen waren NTFS (Microsoft's "New Technology File System"), HPFS ( "High Performance File System") en NFS ( "Network File System," de originele UNIX netwerk bestandssysteem van Sun Microsystems.) Vandaag groot netwerk bestandssystemen zijn enigszins beperkt tot Microsoft Windows NTFS en UNIX / Linux NFS. Overwegende dat de eerste bestandssystemen had geen beveiligingslaag, nu bestandssystemen voor zowel UNIX en Windows-systemen hebben een laag die de beveiliging beheert naar beneden om individuele bestanden.
Tot slot is er het platform van het besturingssysteem wordt gehost op, zoals UNIX / Linux, Mac OS X en Microsoft Windows. Er zijn andere, meer obscure systemen, zoals VMS en AS-400 (een IBM-systeem dat draait op dat bedrijf 'i-serie "hardware.) Eerder systemen liep op Microsoft OS / 2 en IBM OS / 2. Vandaag de dag zijn er slechts een paar gemeenschappelijke server systemen die de keuze voor de betrouwbaarheid en functie-rijkdom geworden.

Toepassingen en functies

Wanneer u zich aanmeldt bij een bron op het werk of op het internet, je bent het uitwisselen van uw gegevens met een server om toegang tot die bron.
Tussen file servers, applicatieservers, en servers die databases, e-mail, foto's, geluiden en video kan hosten, zijn er "tussenliggende servers." Sommige servers zijn opgezet om meer routinematige taken, waarvan er vele "op de achtergrond", zoals gebruikersnaam en wachtwoord authenticatie, een essentieel onderdeel van veilige log-ins te doen. Andere servers worden gebruikt op de achtergrond voor overbrengen van taal computertaal (samenstelling van programma's) en interpretatie van andere talen waaruit nog meer applicaties draaien. Dit zijn de machines die "middleware" uitvoeren om data uit de hand-held apparaten om een ​​back-end databaseservers passeren.
Sommige servers zijn gewoon gebruikt als opslag repositories voor het publiek toegankelijke internetsites, terwijl anderen zich achter een firewall in een gesloten 'intranet' instellingen, en is niet toegankelijk van buiten de firewall van de organisatie.
Nog meer servers draaien non-stop toepassingen zoals telefonie of media streaming-systemen. Deze systemen zijn speciaal ontworpen om nooit stoppen met lopen, zodat onderdelen die niet kunnen worden vervangen zonder ooit afsluiten van het systeem.

overwegingen

Sommige dingen die gebeuren op servers hangt af van wat ze worden gebruikt voor. Bijvoorbeeld een e-mail server schrijft enorme hoeveelheden data naar een server. Dat doet een database-applicatie, zoals Microsoft SQL of Oracle databases. Servers die worden gebruikt voor aparte opslagcapaciteit vereisen speciale aandacht afhankelijk van wat is opgeslagen. Een Storage Area Network (SAN) vereist een andere manier van hook-up van dat van een Network-Attached Storage (NAS). Een SAN is een cluster van servers, die elk blok opgeslagen bestanden, zoals stukjes databases; Een NAS is meestal slechts één server die speciaal is ontworpen om in staat te delen individuele bestanden via een netwerk, zoals documenten, afbeeldingen, video's en geluidsbestanden. Het beoogde doel van een server is altijd een belangrijke overweging voor het ontwerpen, en de aankoop van een server-systeem.

Toekomst van Servers

Servers zal altijd een plaats in onze netwerken. Op dit moment kunnen we een brede spreiding in het gebruik ervan te zien. In de toekomst zullen ze nog meer te diversifiëren, en neemt een nog belangrijkere rol in de manier waarop we werken. Het hele idee van om het even wat op te slaan op een stand-alone harde schijf op uw thuis-pc zal waarschijnlijk worden omzeild ten gunste van de beveiligde server-side opslag. Naarmate netwerken evolueren, hoe meer servers moeten worden gediversifieerd naar de verschillende netwerkstructuur, qua snelheid, vermogen en bandbreedte capaciteit, die zal sterk worden beïnvloed door het ontwerp, de constructie en configuratie van servers.