Problemen met AirPort voor een MacBook

Problemen met AirPort voor een MacBook


Een probleem met uw MacBook AirPort-configuratieprogramma kan te wijten zijn aan wijzigingen in uw draadloze netwerk configuratie, die een conflict dat resulteert in een zwakke of verlies van internetconnectiviteit kunnen veroorzaken. De Network Diagnostic in uw laptop Systeemvoorkeuren controleert op mogelijke problemen met uw verbinding en biedt opties om het probleem te verhelpen. Als u nog steeds problemen ondervindt AirPort en de Network Diagnostic gereedschap heeft een probleem met uw configuratie-instellingen niet vinden, neem dan contact op met uw lokale Internet Service Provider om uw internetverbinding te testen.

instructies

1 Klik op "Apple" op de top van de desktop-menu en klik op "System Preferences."

2 Selecteer "Network" en klik op "Help Me" aan de onderkant van het venster Network.

3 Kies "Diagnose" om de tool Network Diagnostics te starten en klik op 'Doorgaan' om de netwerkverbinding van uw computer te scannen. Klik op "Scan" om te beginnen en dan wachten op de diagnose-instrument om verdere instructies op het scherm te bieden.

4 Controleer of alle draden goed vastzitten op de AirPort basisstation en zorg ervoor dat het licht op de luchthaven is een solide groen. Een stevige groene licht geeft aan het netwerk is aangesloten op het internet, terwijl een knipperend licht betekent dat de internetverbinding is naar beneden.

5 Klik op het pictogram AirPort op de top van het bureaublad menu en zorg ervoor dat je verbonden bent met het juiste netwerk. Het huidige netwerk heeft een vakje ernaast.

6 Selecteer "Geavanceerd" in het venster Netwerk en klik op de naam van het netwerk in het venster Geavanceerd. Klik op het potlood en controleer of het wachtwoord van het netwerk om ervoor te zorgen dat het juiste wachtwoord is ingevoerd om verbinding te maken met het netwerk.