Hoe kan ik een MP3-speler op het web

Hoe kan ik een MP3-speler op het web


Lijkt dat elke persoon op de planeet heeft een website muziekspeler behalve jij? Nou, dankzij de magie van Flash-aangedreven MP3-spelers, kunt u één ook toevoegen aan uw website. Hoewel sommige gevorderde spelers een beetje JavaScript kennis zou kunnen vereisen, zijn er tal van andere spelers die weinig of geen codering vaardigheden. Legioenen van Flash-ontwikkelaars hebben al het harde deel gedaan door het creëren van de spelers voor u. Nu, alles wat je hoeft te doen is er een die je wilt toevoegen aan uw site.

instructies

Het toevoegen van een MP3-speler aan uw website

1 Kies een type speler. "Simple" spelers zijn makkelijker op te zetten, maar ze kunnen slechts één MP3 spelen op een moment. "Advanced" spelers, aan de andere kant, kunt u jukebox-stijl playlists van waaruit een bezoeker van de site een aantal songs kunnen kiezen weer te geven. Als u geen behoefte aan een dergelijke full-featured speler, krijgen een eenvoudige plaats. De download site zal u vertellen of haar MP3-speler ondersteunt afspeellijsten.

2 Download een MP3-speler van het internet. Wimpy, Flabell en JW (zie bronnen) zijn slechts een paar van de populaire merken. En, nog veel meer kan worden gevonden door te zoeken op het web met behulp van een zoekterm vergelijkbaar met deze: web MP3-speler. Omdat de spelers zijn er in vele vormen, maten en kleuren, vindt u een breed scala om uit te kiezen hebben.

3 Update uw HTML. In de download-pakket, kunt u meestal vinden van een compleet voorbeeld van een HTML-bestand met alle veranderingen die nodig zijn om uw bepaalde speler te laten werken. Sommige spelers kunnen zelfs bevatten een setup wizard die de code zal genereren voor u. Als u een eenvoudige player te downloaden, zal de instructies die met het komen uitleggen hoe je een blok HTML-code gelijkend op dit toe te voegen:

<Object width = "550" height = "400"> <param name = player value = "myMP3Player.swf">
<PARAM SONG = "myMP3.mp3"> <param name = bgcolor WAARDE = #FFFFFF> <EMBED bgcolor = # FFFFFF width = "550" height = "400" flashVars = "myMP3.mp3"> </ embed> </ OBJECT>

Deze OBJECT en EMBED-tags (zie referenties) kunt u een speler breedte, hoogte, achtergrondkleur en nog veel meer op te geven. Er is geen noodzaak om deze code te onthouden, want elke speler zal het opzetten van haar waarden in een iets andere manier.

4 Deze stap is alleen van toepassing als u een gevorderde speler die afspeellijsten maakt gebruik downloaden. Als dit het geval is, moet u een XML-bestand toe te voegen aan uw website. Dit XML-bestand wordt gebruikt om de namen van de MP3-bestanden op te slaan in uw afspeellijst. Tot slot zal uw gevorderde speler downloadpakket een JavaScript-bestand dat u niet hoeft te wijzigen bevatten. Details over hoe u al deze stappen uit te voeren zal worden gevonden in de documentatie van uw speler.

5 Upload uw bestanden naar uw website. Nadat u de speler krijgt lokaal werken op uw harde schijf, alle bestanden uploaden naar uw webserver. Zorg ervoor dat u de XML en alle JavaScript-bestanden die mogelijk zijn gebruikt, omvatten.

Hints

  • Als de MP3-speler niet werkt nadat u het toe te voegen aan uw website, zorg ervoor dat je alle bestanden in hun juiste mappen geplaatst zoals aangegeven in de instructies van de speler.
  • Gratis spelers zullen meestal de naam van hun bedrijf weer op de speler, terwijl betaalde spelers niet. Beschouw dit bij het selecteren van een MP3-speler voor uw website.