Wat is een harde schijf op een computer

Harde schijven zijn essentieel voor de functionaliteit van de computer, zodat gebruikers gegevens en programma's permanent op te slaan. Informatie opgeslagen op een harde schijf wordt zelfs behouden wanneer de stroom van de computer wordt verwijderd. Veel soorten harde schijven zijn verkrijgbaar.

jumperinstellingen

Harde schijven kunnen in een primaire en secundaire configuratie worden geplaatst met behulp van jumper instellingen. Deze instellingen kunnen ook worden gebruikt om snelheden op recentere harde schijven ingesteld.

IDE harde schijven

IDE harde schijven zijn een oudere technologie die uitgevoerd werd afgebouwd ten gunste van de nieuwere, betere ATA en SATA harde schijf technologie├źn.

ATA harde schijven

Net als IDE harde schijven, ATA harde schijven gebruikt u een 40-pins of 80-pins IDE-kabel. Deze technologie is zeer gangbaar in het verleden, maar begon vervangen door SATA technologie 2007.

SATA harde schijven

SATA harde schijven gebruiken als kleinere kabel van slechts zeven pinnen. Deze verminderde kabel bulk en kosten, en kon de harde schijf om gegevens effici├źnter te dragen. SATA schijven zijn voor het zenden en ontvangen van gegevens tegelijkertijd.

Solid State Harde Schijven

Solid state harde schijven hebben geen bewegende delen. Ze zijn meestal gemaakt van geheugenchips ingebed in de harde schijf.