Hoe te kiezen voor een Operating System: 64-Bit Vs. 32-Bit

Hoe te kiezen voor een Operating System: 64-Bit Vs. 32-Bit


Een centrale verwerkingseenheid (CPU) voert logische en rekenkundige bewerkingen en voert software-instructies. CPU's zijn voorzien van een 32-bits of een 64-bit architectuur. Besturingssystemen (OSS) gebruikt om te worden ontworpen voor 32-bit CPU's, maar de moderne besturingssystemen profiteren van de 64-bit architectuur.

Een 64-bits OS kan aanzienlijk meer fysieke en virtuele geheugen aan te pakken dan een 32-bit OS, het verbeteren van de algehele prestaties van het systeem. Oudere computers kan echter nog komen geïnstalleerd met een 32-bit CPU. U kunt een 64-bit OS op een 32-bit CPU niet uitgevoerd. Om een ​​besturingssysteem te kiezen, gebruik maken van het systeem analyse software om de hardware specificaties van uw PC te bepalen.

instructies

1 Ga naar de website My-Config (zie bronnen). Klik op 'Start de Detection "in het hoofdmenu, klik vervolgens op de" Run de Detection "knop.

2 Klik op "32-bit systemen" om de plug-in te downloaden. Klik op "Run" of "Open" om het installatieprogramma te starten. Klik op 'Ja.'

3 Klik op 'de pagina te vernieuwen "na de plug-in de installatie is voltooid. Als My-Config niet in slaagt om de scan voort te zetten, start u de browser.

4 Wacht tot de website om de scan te voltooien. Klik op de link "Overzicht" om uw hardware informatie te bekijken.

5 Ga naar de website van de CPU fabrikant. Zoek naar het model, en bekijk de specificaties van de processor. Als je op de AMD website, controleer het veld "Operating Mode" om te zien of de processor een 32-bit OS, of beide 32-bits en 64-bits aankan. Als je op de website van Intel, controleer dan het veld naast "Instruction Set" om te zien of de computer maakt gebruik van een 32-bit CPU of een 64-bit CPU.

6 Ga naar de Crucial website (zie bronnen) en ga naar "Memory (RAM)." Klik op 'Scan mijn systeem. " Lees de gebruiksvoorwaarden en vink het vakje onder de "Download de Scanner" knop als u akkoord gaat.

7 Klik op "Download de Scanner" en de scan resultaten te zien in het nieuwe venster, nadat het downloaden is voltooid. Als uw computer kan meer dan 4 GB gebruiken RAM-geheugen, een upgrade naar een 64-bits besturingssysteem dat u in staat stelt om optimaal te profiteren van het geheugen mogelijkheden van uw PC.

Hints

  • Als My-Config niet aan uw hardware resultaten na de eerste scan weer te geven, klikt u op 'Start de Detection "weer. Als de scan nog niet lukt, downloaden en installeren van een programma als CPU-Z of SiSoftware Sandra, in plaats daarvan.