Wat voor soort data wordt opgeslagen in een code segment?

Wat voor soort data wordt opgeslagen in een code segment?


Een deel van de gegevens op harde schijven en in het geheugen is "code segment." Dit is een ongewone, maar zeer belangrijk voor gegevens; het is de blokken code segment die maken alles op de computer gebeuren. Het is niet de programma's die werden geschreven door een programmeur, maar de programma's vertaald in een vorm die de computer kan gebruiken.

The Machine Cycle

Computers doen hetzelfde over en voorbij. Ze herhalen "de machine cycle" die code segmenten verwerkt. Het is de code segmenten die deel uitmaken van de computer doen al de verschillende dingen die we nuttig vinden. De machine cyclus bestaat uit twee stappen: haal de volgende instructie en voer het uit. De machine cyclus werkt zijn weg door de code segmenten, een instructie tegelijk. Elke instructie zorgt ervoor dat een klein stukje van de computer gedrag. De bruikbare gedrag dat we zien in computers werd daar geplaatst door de programmeurs - de mensen die de software geschreven. De computer is gewoon continu loopt door de machine cyclus.

machine Taal

De ontwerper van een nieuw computersysteem ontwerpt de machine in overeenstemming met een reeks instructies dat maakt de machine taal. genaamd machinetaal - Elke computer kan slechts één taal te voeren. Aanwijzingen dat gedrag te controleren zijn altijd in machinetaal geschreven - de enige taal die de computer kan begrijpen. De gegevens in de code segmenten bestaat uit een lijst van instructies in machinetaal. Het probleem met machinetaal is dat het zeer vervelend om te schrijven, te controleren, te lezen, te begrijpen en te debuggen. Machinetaal instructies elk doen zeer kleine dingen, zoals verplaatsen van een nummer van de ene register naar het andere.

computer Talen

Programmeurs de voorkeur aan programma's in zogenaamde schrijven "hoog niveau talen." Deze talen zijn veel gemakkelijker te lezen en te begrijpen. Ze zijn vaak toegesneden op bepaalde probleem domeinen. LISP en PROLOG zijn de voorkeur van AI onderzoekers. FORTRAN en MATLAB zijn de voorkeur van ingenieurs. COBOL heeft de voorkeur van zakenlieden en bankiers. Programma's worden geschreven en debugged in hoog niveau talen en dan zijn ze "samengesteld" - een proces dat het programma geschreven in hoog niveau code in een equivalent programma geschreven in machine taal vertaalt. Er zijn verschillende compilers dat verschillende hoge niveau's in verschillende talen te vertalen machine.

code segmenten

Zodra het programma is al geschreven, getest en gecompileerd in gelijkwaardige machine taalcode, het is in een vorm die de computer daadwerkelijk te controleren. In een echt programma, wordt het codesegment bijna altijd gemengd met data. Bijvoorbeeld, in een kaartspel spelprogramma, zal worden opgeslagen afbeeldingen voor het ruggen van de kaarten en een weergave van de kaart vlakken. Vaak zijn de gegevens deel van een programma groter is dan het codesegment.