Wat zijn ISO Disc beeldbestanden?

Wat zijn ISO Disc beeldbestanden?


Een ISO image disc is een bestandstype dat de volledige inhoud van een cd of dvd bevat. In plaats van simpelweg de inhoud kopieert, een ISO image is een momentopname van de schijf in zijn geheel, met een totale bestandsstructuur intact. Het behoort tot een industriestandaard, oorspronkelijk ontworpen voor gegevensuitwisseling tussen gebruikers in verschillende landen te ondersteunen, met verschillende computersystemen.

Structuur

Computer bestanden met de extensie .iso alle gegevens te organiseren op de schijf op dezelfde manier. De opslagruimte is verdeeld in "sectoren", die elk een bepaalde hoeveelheid data. De eerste datasectoren zijn beschikbaar voor technische informatie over de schijf zelf - de hoeveelheid data en hoe deze wordt aangebracht. Dit fungeert als een index voor de aandrijving en zorgt ervoor dat het moeten snel door de gehele disc een geselecteerde brok gegevens te vinden.

Doel

Oorspronkelijk ingevoerd standaardiseren CD-ROM, is er nu een aparte ISO norm voor DVD, Dubbellaags DVD, en talrijke andere optische schijfformaten. ISO's worden vaak gebruikt voor de distributie van software en massa-duplicatie. Combineren van een mogelijk complexe bestandsstructuur in een enkel bestand helpt om het productieproces te vereenvoudigen.

voordelen

Samen met het stroomlijnen van massa-duplicatie, ISO's ook profiteren software-ontwikkelaars door het elimineren van de mogelijkheden voor de gebruiker fout bij het overbrengen van bestanden naar een systeem. De structuur van de bestanden en de locaties elkaar vallen, zal altijd worden bewaard als de fabrikant bedoeld. Het waarborgen van de software zal altijd de bestanden die het nodig heeft om te draaien.

eisen

Een deel van de standaardisatie-systeem ingevoerd door de ISO-organisatie heeft betrekking op de lengte van de bestandsnamen. ISO-normen stellen dat een bestandsnaam niet kan meer dan acht tekens lang, en mapstructuur mag niet meer dan acht niveaus diep. Dit is bekend dat een aantal problemen met applicaties die referentiebestanden op specifieke locaties vereisen veroorzaken. Als hun bestandspaden zijn langer dan de ISO-norm toelaat, zal disc-schrijfsoftware vaak afkappen of deze paden te wijzigen, waardoor storingen in de software.