Hoe te Secure Linksys

Linksys is een belangrijke fabrikant van thuis en zakelijke netwerken producten zoals routers, wireless home audio, VoIP en internet modems. Linksys routers zijn betaalbaar en eenvoudig in te stellen. Routers de gebruiker toestaan ​​om hun internetverbinding met meerdere computers en andere draadloze apparaten te delen. Alle Linksys-routers bieden de veiligheid functies die moeten worden geconfigureerd nadat u uw draadloze router hebt geïnstalleerd. Het toevoegen van beveiliging zorgt ervoor dat alleen die u wilt toegang tot uw internetverbinding.

instructies

1 Open Internet Explorer. Typ "192.168.1.1" in de adresbalk. Dit zal een administratie box aanvragen van een gebruikersnaam en wachtwoord. Laat de gebruikersnaam vak leeg. Enter "Admin" in het vak Wachtwoord. Klik op 'OK'. U zal worden genomen om de Linksys Wireless Router configuratiepagina.

2 Klik op het tabblad getiteld "Wireless." Selecteer "Wireless Security."

3 Kies de optie "WEP". In tegenstelling tot de andere opties, WEP is veiliger en compatibel met nieuwere draadloze apparaten (zoals mobiele telefoons en laptops).

4 Selecteer "128 bits 26 hexadecimale cijfers" voor de WEP-codering sectie. Voer een wachtwoord voor de sectie Passphrase en klik op "Generate." Uw Linksys router zal vier 26-cijferige sleutels te genereren. Het is belangrijk dat je schrijft deze af als je ze nodig hebt om toegang te krijgen tot uw router.

5 Voer 26-cijferig wachtwoord Key 1's in het vak als daarom wordt gevraagd. Je hoeft alleen maar om het een keer in te voeren als het automatisch opslaan. Klik op 'Wijzigingen opslaan'.

6 Klik op het tabblad "Administratie". Verander het standaard wachtwoord om iets dat alleen zou je weten. Een mix van letters en cijfers is aan te bevelen. Dit is wat je de volgende keer zal gebruiken om toegang te krijgen tot de configuratiepagina en niet "Admin."

7 Klik op 'Wijzigingen opslaan' en sluit het configuratievenster. Apparaten die een verbinding wilt maken met uw draadloze moet toets 1 van de 26-cijferige code in die u eerder werden gegeven in te voeren.