Hoe vindt u de videokaart in een PC

Hoe vindt u de videokaart in een PC


De videokaart van de computer behandelt het grootste deel van de video processing verantwoordelijkheden voor uw computer. De kaart zelf ligt in een sleuf op het moederbord, of in sommige gevallen is geïntegreerd met de raad van bestuur, en zorgt voor een output poort waar je sluiten op uw monitor. De twee manieren om een ​​video kaart beschikbaar zijn door software, als je gewoon nodig hebt om erachter te komen wat voor soort kaart die je hebt, en door de hardware, als je nodig hebt om de kaart te verwijderen.

instructies

Software

1 Klik op de Windows 7-startknop. Kies "Control Panel" uit de lijst met opties.

2 Zoek "Vormgeving aan persoonlijke voorkeur" uit de lijst met opties en selecteer "Pas het scherm resolutie" van onder deze rubriek. Als je niet het zien "Vormgeving aan persoonlijke voorkeur," selecteert u de drop-down pijl boven en kies "categorie."

3 Selecteer "Geavanceerde instellingen" optie in het volgende scherm. Uw videokaart eigenschappenvenster zal verschijnen met alle informatie op uw kaart, met inbegrip van de fabrikant, het type chip en het geheugen in het venster weergegeven.

Hardware

4 Zet de computer uit en verwijder alle kabels die zijn aangesloten op het. Maak een mentale notitie van de haven dat uw monitor is aangesloten op, zoals u die poort nodig hebt om uw video kaart beschikbaar.

5 Verwijder het zijpaneel van de computer. Elke computer fabrikant zal een iets andere methode voor het verwijderen van de zaak. De meeste computers hebben schroeven aan de achterkant dat het zijpaneel veilig op zijn plaats, hoewel sommige hebben een hefboom systeem dat je moet trekken om het paneel te verwijderen. Zodra het paneel is uitgeschakeld, leg de computer op, zodat u het moederbord kan zien.

6 Plaats één vinger op de video-poort waarop uw beeldscherm is aangesloten. Kijk in de computer terwijl u de poort heen en weer met slechts een lichte hoeveelheid druk wiebelen. Je moet kunnen een kleine hoeveelheid beweging zien van één van de kaarten. Dit is uw videokaart. Als u geen beweging te zien, moet u de kaarten los te schroeven van het chassis. De schroeven bevinden zich aan het einde van de kaart, nabij de zijkant van de computer.

Hints

  • Als uw video-poort niet is aangesloten op een kaart, maar het moederbord zelf, wordt uw videokaart geïntegreerd en je kunt niet meer verwijderen.