Wat is het verschil tussen een Server & Desktop PC?

Wat is het verschil tussen een Server & Desktop PC?


Een desktop PC is een personal computer ontworpen om netjes passen op (of onder) een bureau. Een server wordt gebruikt om toegang tot een bedrijfsnetwerk te controleren of bestanden die toegankelijk voor gebruikers van een netwerk of via het internet.

Grootte

Een server wordt waarschijnlijk opslaan van een veel grotere hoeveelheid data dan een PC en dus de neiging om fysiek grote, alsmede wat betreft geheugen en snelheid. Een desktop kan de bestanden van twee of drie gebruikers te houden, maar een server zal vaak houden de bestanden van een hele onderneming. Deze bestanden worden geopend door gebruikers van het netwerk, aangepast en opnieuw opgeslagen.

Software

Servers moeten verschillende taken uit te voeren om desktop-pc's. Deze kunnen onder meer het regelen van het netwerk gebruikers wanneer ze zich aanmelden door het opslaan van het wachtwoord informatie, het omgaan met documenten die u wilt afdrukken vanuit verschillende machines aan verschillende printers, de behandeling van e-mails, of staan ​​of niet toe te staan ​​toegang tot bestanden die zijn opgeslagen op hen. Dit betekent dat zij verschillende besturingssystemen en verschillende software die gevonden desktopcomputers hebben.

server Appliances

De term server kan worden gebruikt om een ​​computer gebruikt om een ​​bestand of toepassing naar een andere te verlenen, zodat een bureaublad kan worden beschouwd als een server onder bepaalde omstandigheden. Echter, sommige servers speciaal gebouwd voor de baan, en zijn bedoeld om kant en klare arrangementen inclusief de hardware advertentie software die nodig is om te functioneren als een netwerk server te bieden. Dit zijn de zogenaamde server apparaten en zijn populaire keuzes voor middelgrote netwerken door hun gebruiksgemak.