Hoe maak je een telefoonlijn Sluit

Er zijn vele punten waar een telefoonlijn kan worden losgekoppeld, en de complexiteit van aansluiten van de regel afhankelijk van waar service werd onderbroken. Sommige gebruikers ervaren onderbrekingen wanneer een lijn in het huis of bedrijf wordt losgekoppeld van de aansluiting, en die situatie is een eenvoudige oplossing. Buiten de bedrading, of contact opnemen met de telefoon drager voor de service kwesties, hoewel, kan iets meer ontmoedigende van een taak.

instructies

Binnen een huis of bedrijf

1 FRST pak je telefoon en vind de flat, meestal grijs, beige of zwarte draad is aangesloten op de achterkant van de telefoon. De draad moet worden aangesloten op je telefoon via een plastic modulaire stekker die stevig in een haven zit in de telefoon (de poort wordt meestal aangeduid met "Line"). Zorg ervoor dat de lijn goed is aangesloten op de telefoon en volg de draad aan het andere uiteinde.

2 Controleer of de draad goed is aangesloten op de aansluiting. Het andere uiteinde van de telefoonkabel moet eindigen in een modulaire kunststof (RJ-11) plug gelijk aan die aangesloten op de telefoon. Als dit het einde van de draad los of verbroken is geworden, steek de stekker weer in de telefoonaansluiting op de muur, of terug naar de "Phone" poort van uw modem of fax. Als de modulaire plastic stekker beschadigd is, of als het niet goed passen in de jack, het kan moeten worden vervangen (een vervanging lijn kan goedkoop worden verkregen in elk winkel).

3 Als uw telefoon in een modem of faxmachine is aangesloten, herhaal het proces. Als de draad uit je telefoon eindigt bij een modem of fax, moet een afzonderlijke, maar soortgelijke draad de modem of fax machine naar de telefoonaansluiting aan te sluiten bij de muur.

Buiten een huis of bedrijf

4 Toegang tot uw telefoonaansluiting. Modulaire aansluitingen gewoon snap uit elkaar, zo stevig grip behuizing van de aansluiting en trek hem uit de muur (let op: als je een schroef in acht houden van uw aansluiting bij elkaar, moet u deze schroef te verwijderen om deze stap te voltooien).

5 Controleer de aansluiting. Binnen de krik moet er vier draden, een rood, groen, geel en zwart. Uw telefoonlijn maakt gebruik van de rode en groene draad, dus zorg ervoor dat deze draden zijn goed aangesloten en op zijn plaats gehouden door middel van schroeven. Als ze niet, of als ze worden afgebroken, moet u een nieuwe aansluiting draad (raadpleeg een aparte eHow artikel over "Hoe maak je een telefoonaansluiting wire"). Als de rode en groene draden goed beveiligd zijn en op hun plaats gehouden, snap (of schroef) uw aansluiting weer bij elkaar om te herstellen haar positie op de muur.

6 Controleer binnen / buiten bedrading. Uw telefoonaansluiting is fysiek aangesloten op de telefoonlijn bedrijf Network Interface Device (NID) met draden. U kunt zien een enkele, dikke draad uit je telefoonaansluiting en in te gaan op de muur of vloer. U moet deze draad volgen om te garanderen dat het niet gebroken, geknikt of anderszins onderbroken tussen de krik en de NID.

7 Ga heel de weg naar de NID. Volg deze draad, indien mogelijk, de hele weg van de aansluiting met de grijze (en meestal vergrendeld) vak aan de buitenkant van uw huis of bedrijf (als je in een met meerdere gezinnen of multi-kantoorgebouw, kan dit vakje worden geplaatst in een gemeenschappelijke hal of kelder). Aangezien uw telefoon service is afhankelijk van deze draad zijn intact en ononderbroken, volg de draad helemaal naar de NID tijdens het controleren op knikken, koperen of breuk. Zodra u de NID bereikt, stop en ga verder met deel drie van dit artikel. De NID is telefoonmaatschappij eigendom en consumenten zijn over het algemeen niet bevoegd om deze te openen.

Neem contact op met uw telefoonmaatschappij

8 Als uw telefoon bedrading lijkt intact te zijn, zowel binnen de aansluiting en binnen / buiten uw uitgangspunt, wilt u contact opnemen met uw telefoon service te bieden voor extra hulp. In de meeste locaties kunt u "6-1-1" dial vanaf elke vaste telefoon (met inbegrip van betaaltelefoons) aan uw lokale telefoonmaatschappij te bereiken. In sommige landelijke locaties of gebieden bediend door kleinere luchtvaartmaatschappijen, hoewel, moet u opzoeken vermelding van uw telefoonmaatschappij in uw lokale telefoonboek.

9 Vraag voor iemand in "Repair." Wanneer u contact opnemen met uw lokale telefoonmaatschappij, zult u waarschijnlijk worden begroet door een menu Integrated Voice Response (IVR). Als een dergelijk apparaat beantwoordt de telefoon en presenteert een aantal opties om uit te kiezen, kies de optie voor "Repair." Uw oproep wordt automatisch doorverwezen naar de juiste afdeling. Als je een mens in plaats komen van een IVR, vraag het met iemand in de reparatie-afdeling te spreken.

10 Meld uw problemen en controleer factureringsproblemen. Wanneer u reparatieafdeling uw telefoonaanbieder bereiken, rapporteren dat uw telefoonlijn lijkt te worden verbroken en dat het buiten dienst. De technicus zal u vragen een aantal fundamentele stappen voor probleemoplossing (die u al in secties één en twee van dit document hebt voltooid), dan is het opzetten van een tijd om een ​​technicus te verzenden. Omdat je al de bedrading in uw uitgangspunt hebt gecontroleerd, moet je niet hoeft aanwezig te zijn bij de technicus arriveert. Als u niet beschikt over een facturering probleem en al uw betalingen zijn bijgeschreven op uw telefoon-account, hoeft u niet met iemand anders te spreken en uw lijn zal, zodra de telefoonmaatschappij hun probleemoplossing voltooit worden aangesloten. In sommige gevallen, echter, uw reparatie agent zal u vertellen dat uw lijn is afgesloten als gevolg van een betaling kwestie. Als deze situatie zich voordoet, kan de agent draagt ​​u met iemand in de "Collecties" afdeling te spreken.