Wat is een beschrijfbare schijf?

Wat is een beschrijfbare schijf?


De term "beschrijfbare schijf" verschijnt vaak in de digitale wereld. U kunt het hebben gezien, terwijl het creëren van een nieuwe MP3-afspeellijst, of een voorwerp computer het oplossen van problemen kan hebben aanbevolen het branden van een kopie van een aantal software naar een beschrijfbare cd. Wat uw behoefte aan een beschrijfbare schijf, deze basisvaardigheden op de computer opslag apparaat is eenvoudig te begrijpen.

Beschrijfbaar Disc Basics

Beschrijfbare schijven zijn cd's of dvd's die u bestanden kunt opslaan op. Mensen vaak gebruikt deze schijven een back-up foto's, aangepaste cd's, uitvoerbare programma's op te slaan, of maak dvd's van home movies. Veel moderne cd- en dvd-spelers herkennen beschrijfbare discs als geldig afspelen bronnen. Beschrijfbare discs kan slechts eenmaal worden geschreven, wat betekent dat zodra alle bestanden worden toegevoegd aan de cd, ze zijn er voor een goede. Je moet altijd double-check uw bestanden voordat u ze toe te voegen aan een beschrijfbare cd.

Beschrijfbare vs. herschrijfbare

Sinds de komst van de herschrijfbare schijf, is het moeilijker geworden om discs die gewoon beschrijfbare zijn te vinden. Een herschrijfbare schijf kan opnieuw en opnieuw worden geschreven. Bestanden kunnen worden gekopieerd en vervolgens verwijderd. Door hun veelzijdige natuur, herschrijfbare discs dienen als gezamenlijke opslag en back-up apparaten. U kunt een beschrijfbare schijf te vertellen van een herschrijfbare schijf door de manier waarop ze worden geëtiketteerd. Een beschrijfbare schijf is gemarkeerd CD-R of DVD-R. Een herschrijfbare schijf is gemarkeerd CD-RW of DVD-RW.

Hoe beschrijfbare / herschrijfbare discs gebruikt

Alle desktop computers en vele laptops hebben een disc drive in staat is het schrijven van gegevens naar een beschrijfbare schijf. De meeste computers ondersteunen van een eenvoudige drag-and-drop methode voor het kopiëren van bestanden naar een beschrijfbare schijf. Met andere woorden, het plaatsen van bestanden op uw schijf is meestal zo eenvoudig als het plaatsen van de schijf in de computer, het openen van de bestandsmap op de harde schijf, en de bestanden op de schijf te slepen. Beschrijfbare discs hebben een limiet aan hoeveel data ze kunnen opslaan, dus controleer altijd uw dossier maten om ervoor te zorgen dat ze op uw schijf passen.

Waar beschrijfbare schijven kan worden gevonden

Beschrijfbare en herschrijfbare discs zijn gemakkelijk te vinden. Elke computer of elektronica winkel zal beschrijfbare discs mee te nemen. Vanwege hun populariteit, kunt u beschrijfbare discs in vele grote drogisterijen en zelfs sommige supermarkten te vinden. Beschrijfbare discs worden verkocht in verpakkingen van een dozijn of meer. Vóór de aankoop van schijven, is het een goed idee om te weten wat je zult opslaan op hen. Schijven soms komen met verschillende opslagcapaciteiten, dus is het handig om een ​​ruw idee van de hoeveelheid data ruimte je nodig hebt.