Problemen met hoofdtelefoonaansluiting in Windows XP

Problemen met hoofdtelefoonaansluiting in Windows XP


Hoofdtelefoonaansluiting in Windows XP-computers worden gebruikt om een ​​koptelefoon te koppelen aan een PC. Losse hoofdtelefoon draden kunnen statische veroorzaken of maken het geluid in de koptelefoon afhaken. Niet alle hoofdtelefoon problemen worden veroorzaakt door defecte koptelefoon; problemen worden veroorzaakt door de computer. Wanneer er geen geluid uit de hoofdtelefoon kunnen zij in de verkeerde aansluiting worden aangesloten, kan de computer nodig heeft om zijn geluidskaart driver te werken, of geluid van de PC is gedempt.

Koptelefoon aansluiting

Uw computer heeft mogelijk een geluidskaart met drie of meer aansluitingen aangesloten, zoals een line-in-aansluiting, een line-out uitgang en een microfoon. Als uw hoofdtelefoon is aangesloten op de line-in aansluiting of de microfoonaansluiting, zult u geen geluid horen. De juiste hoofdtelefoonaansluiting is de line-out uitgang, die vaak groen van kleur en zal een kleine pijl weg van de computer toren aan te geven dat het de hoofdtelefoonaansluiting. De hoofdtelefoon wordt ook gebruikt als een speaker jack.

Geluidskaart

Soms is de oorzaak van een hoofdtelefoonaansluiting probleem is de geluidskaart. Het kan zijn dat uw PC geluidskaart is niet correct is geïnstalleerd, of dat het moet een bijgewerkt stuurprogramma. U kunt uw PC drivers te updaten met een Windows XP-update, of u kunt de driver downloaden van Microsoft.com en handmatig installeren van de geluidskaart driver.

Set Audio Device

Een pc kan meer dan één audio apparaat of videokaart geïnstalleerd. In dit geval kan het een moederbord met een videochip en een aparte aftermarket videokaart geïnstalleerd. U kunt controleren om te zien of de verkeerde audio-apparaat is geselecteerd voor geluidsweergave door te gaan naar het "Configuratiescherm" en dubbelklik op het "Geluiden, spraak en audioapparaten." Klik op "Geluid." Klik op "Audio Devices" en selecteer vervolgens "Audio" en zoek naar het standaard apparaat in het hoofdstuk "Afspelen van geluid" van de "Audio" dialoogvenster vermeld. Als de nieuwe videokaart niet als standaard apparaat wordt vermeld, opent u de drop-down menu naast de nieuwe videokaart, en klik op de nieuwe videokaart. Klik op 'OK'. Als u wordt gevraagd de computer opnieuw op en controleer om te zien of u het geluid uit te komen van uw pc hoofdtelefoonaansluiting.

gedempte Volume

Een andere oorzaak van het ontbreken van geluid kan zijn dat je een muziekspeler in de line-in aansluiting en de hoofdtelefoon zijn aangesloten op de line-out uitgang en er is geen geluid. Inschakelen geluid voor uw line-in-aansluiting in Windows XP door te gaan naar de "Control Panel" en te dubbelklikken op "Spraak, geluid en audioapparaten." Klik op "Geluiden en audioapparaten." Selecteer "Geluidsopname en klik op 'Audio'. Klik op 'Volume'. Klik op het vakje naast de" Place volume pictogram in het systeemvak. "Zet de" Master Out "" Volume "slider, de" Device "" Volume " slider en de "Recording control" "Volume" schuif om het geluidsniveau te verhogen. Onder "Line In" vindt u een schuifbalk en een luidspreker symbool te zien. Als de luidspreker symbool wordt omringd door een cirkel-strikeout symbool, dat betekent dat de hoofdtelefoon aansluiting (line-in aansluiting) is uitgeschakeld. Klik op de knop luidspreker om het weer in te schakelen en schakel het geluid. controleer ook de mediaspeler die u gebruikt en de belangrijkste volumeregelaar op de PC door te klikken op het pictogram Volume in het systeemvak en de schuifknop te verplaatsen en op te klikken om te zien of het volume is afgewezen of gedempt, want dit kan de reden zijn waarom er geen geluid uit de hoofdtelefoon.