Heb ik Toshiba ConfigFree?

ConfigFree is een hulpprogramma dat Toshiba vooraf geïnstalleerd op veel van zijn laptop computers. Deze tool is bedoeld om u te helpen eenvoudig verbindingen van uw computer te configureren in een verscheidenheid aan mobiele instellingen, maar het is niet noodzakelijk om de functies van uw computer. Het Windows-besturingssysteem bevat veel van dezelfde functies als Toshiba ConfigFree, wat betekent dat de software overbodig voor u.

Kenmerken

Toshiba heeft aangeboden ConfigFree voor besturingssystemen die teruggaat tot Windows 2000, die niet veel van de Internet connection management functies die beschikbaar zijn in de moderne Windows-besturingssystemen heeft opgenomen. ConfigFree kunt u het opzetten van profielen voor uw diverse bedrade en draadloze verbindingen, waaronder types netwerk en opgeslagen wachtwoorden. Wanneer u uw laptop naar een nieuwe locatie verplaatst, kunt u uw pre-geconfigureerde profiel te selecteren en uw instellingen worden automatisch toegepast.

Gebruik

In Windows 7, de computer onthoudt automatisch uw netwerkinstellingen en wachtwoorden op basis van de netwerken van de software vindt beschikbaar. Bijvoorbeeld, als u eerder hebt gebruikt uw Toshiba-laptop op uw draadloze thuisnetwerk en uw bekabelde netwerk werk, het zal beide instellingen onthouden. Wanneer u de volgende keer plug in uw computer op het werk, zal het automatisch inloggen op het werk netwerk, zonder dat handmatige hulp of Toshiba ConfigFree. Echter, als je een bedrade en draadloze netwerk op het werk en hebben allebei gebruikt, kan ConfigFree u snel kiezen welke van de twee beschikbare netwerken te gebruiken.

Extra functies

ConfigFree bevat de Toshiba Connectivity Doctor software. U kunt deze functie gebruiken om uw bedrade en draadloze netwerkverbindingen oplossen als een van hen zijn niet goed werkt. Als u dit hulpprogramma gemakkelijk te gebruiken vinden, kan het de moeite waard om het op uw computer. Echter, Windows bevat een ingebouwde hulpprogramma voor het oplossen van problemen netwerkverbindingen ook. Voor het kiezen van te verwijderen ConfigFree, opent u de Connectivity Doctor vanaf uw Windows Start menu zoekbalk functie en voer het uit, zelfs als uw verbindingen goed werken. Test de Windows-versie van de software door met de rechtermuisknop te klikken op uw netwerk pictogram in de taakbalk en te klikken op "Problemen oplossen." Als u de Toshiba software makkelijker te gebruiken vinden, houd het op uw computer voor het oplossen van problemen.

verwijderen

U kunt de Toshiba ConfigFree software veilig te verwijderen zonder nadelige gevolgen voor de functies van uw computer. Vanuit het menu Start, klik op "Configuratiescherm" en "Software." Wanneer de lijst met programma's op uw computer is geladen, klikt u op "Toshiba ConfigFree" en "Verwijderen." Bevestig de verwijdering desgevraagd door uw computer. Als u later dat u wilt de software opnieuw te beslissen, kunt u deze downloaden van Toshiba's support website.