Wat is het verschil tussen een server en een desktop?

Een server is niet voor individuele gebruikers voorschrift, beheert alle gebruikers in een netwerk. Servers zijn aangewezen functies, zoals het hanteren van het netwerk security, database, e-mail of internet. Desktops zijn direct gebruikt door de gebruikers om de dagelijkse taken uit te voeren.

technische verschillen

Servers zijn doorgaans ontworpen krachtiger dan desktop computers te zijn. Zij hebben meer schijfruimte, meer random access memory (RAM) en snellere processors. Desktops verbinden gelijktijdig met een server om verschillende taken uit te voeren. Een netwerk met 1000 gebruikers bijvoorbeeld heeft een krachtige mailserver te verzenden en ontvangen emails continu voor alle gebruikers. Een desktop, anderzijds, voert taken uit die specifiek zijn voor de huidige gebruiker, dat is waarom ze minder krachtig dan servers kunnen zijn. Ze zijn ook goedkoper dan servers omdat ze niet erg groot schijfruimte maximum RAM of de snelste processorsnelheid vereist.

Verschillen In Besturingssystemen

Servers hebben verschillende besturingssystemen van desktops. Windows 2003 en Windows 2008 zijn serverbesturingssystemen. Desktops gebruiken Windows-besturingssystemen zoals XP, Vista en Windows 7. Server-besturingssystemen hebben beheerprogramma's voor de uitvoering van het beleid en het beheer van grote netwerken, terwijl de desktop-besturingssystemen niet over de mogelijkheid om andere computers te beheren.

Veiligheid en Access

De toegang is restrictiever servers dan desktops, want als een server is gehackt, het opent het netwerk en alle computers aan bedreigingen van de veiligheid. Omdat servers bezit zijn van een veel informatie --- inclusief bestanden, e-mails en databases --- veiligheid is strakker dan voor desktops. Alleen beheerders in het netwerk kunnen eventuele wijzigingen op servers te maken. Ook kunnen servers niet worden opgestart of stilgelegd op een bevlieging, want dat betekent dat beneden alle gebruikers aangesloten op de server. Anders dan bij desktops, moet alle veranderingen, updates en installaties op servers zorgvuldig worden gepland vóór de tenuitvoerlegging.