SQL Server 2008 Report Builder Tutorial

SQL Server 2008 Report Builder Tutorial


Report Builder is een deel van de SQL Server 2008 Reporting Services worden aangeboden door Microsoft voor de eindgebruikers die niet bekend zijn met de onderliggende database architectuur van de rapporten. Het rapport bouwer heeft een interface vergelijkbaar met Office 2007, wat het makkelijker maakt voor de gebruiker om te begrijpen en te gebruiken zijn volledige mogelijkheden. U kunt tabellen, matrix, grafieken, ontwerp queries met behulp van wizards creƫren. Er zijn twee rapport bouwers beschikbaar in SQL Server 2008. De Report Builder 1.0 is beschikbaar in het programma. Report Builder 2.0 is een stand-alone applicatie.

instructies

1 Klik op Windows "Start", kies "Alle programma's" en selecteer "Microsoft SQL Server Report Builder" en klik op "Report Builder." U krijgt een ribbon-interface lijkt op Windows Office Word 2007 kunt u voor het beheren van rapporten, "Report Data" paneel dat alle gegevens op de rapporten die u maakt relevant toont, "Eigenschappen", waar u de eigenschappen van een rapport en de belangrijkste ontwerper kan manipuleren interface.

2 Selecteer "Table of Matrix" of pictogram "Charts" van de ontwerper paneel om de juiste wizard te openen. Als u de "Table of Matrix" optie, de "New Tabel of Matrix" venster wordt geopend geselecteerd.

3 Selecteer de gegevensbron voor het rapport in het scherm "Kies een verbinding met een gegevensbron". Klik op "Nieuw" om het venster "Eigenschappen van gegevensbron" te openen.

4 Typ een naam voor de gegevensbron onder "Naam:" label. Selecteer "Microsoft SQL Server" uit het drop-down menu voor "Selecteer een type verbinding:" ". Build" en klik op Het venster "Eigenschappen voor verbinding" wordt geopend. U kunt de server selecteren en testen van uw verbinding met de gegevensbron. Voer "localhost" voor "Server naam:" en selecteer een database uit het drop-down menu of typ een naam voor de database.

5 Klik op "Test Connection" om te testen connectiviteit. Klik op "OK" in het venster "Test Results". Klik op "OK" om terug naar het venster "Data Source Properties" te gaan.

6 Klik op "Next" om het venster "Ontwerp een vraag" te openen. U kunt uw zoekopdracht typt via het tabblad "Bewerken als tekst" of selecteer de velden in de "databank uitzicht."

7 Klik op "Next" om naar het scherm "Arrange velden". U kunt de gegevens voor uw rapport te beheren door ze in "Row groepen", "Column Groepen" en de totale waarden.

8 Markeer de attributen in "Beschikbare velden" en sleep deze naar de juiste panelen. Klik op "next" om naar de "Kies de lay-out" -scherm.

9 Selectievakje de juiste lay-out en klik op "Next" om naar de "Kies een stijl" scherm. Kies de juiste stijl door te wijzen op de beschikbare opties onder de "Styles:" label.

10 Klik op "Finish" om het proces te voltooien. U kunt het rapport in de designer interface te zien.

11 Klik op 'Uitvoeren' in het hoofdmenu om het rapport te bekijken. U kunt teruggaan naar de ontwerper paneel door te klikken op de tab "Design" in het hoofdmenu.

12 Sla het rapport op door "Opslaan als" optie in het hoofdmenu te selecteren. Het rapport wordt opgeslagen als RDL (Report Definition Language) extensie.

13 Klik op Report Builder pictogram en selecteer 'Opties'. Het venster "Report Builder Opties" wordt geopend. Voer de URL van de standaard server rapport waar u uw rapporten in te zetten. U hoeft niet om deze stap te doen als u al een standaard server locatie die is opgegeven tijdens het installeren van de Report Builder applicatie. Klik op "OK" om de stap te voltooien.