How to Get Windows 98 te starten vanaf een cd

Als u in het proces van het herstellen of opnieuw installeren van Windows 98, zal de eerste stap zijn om de computer op te starten met behulp van de Windows 98-cd. Veel computers met Windows 98 hebben de mogelijkheid om op te starten vanaf de cd-rom-drive, hoewel sommige een kleine verandering op het moederbord instellingen nodig om dit mogelijk te maken. Gebruik uw moederbord setup nut om uw computer op te starten vanaf de Windows 98-cd.

instructies

1 Start je computer opnieuw op. Zoals het laarzen, zal de initiële monochroom scherm een ​​sleutel (vaak de sleutel "Del" of één van de toetsen "F") die moet worden ingedrukt om het moederbord Setup Utility te gaan geven. Druk op de toets weergegeven.

2 Gebruik de pijltoetsen op het toetsenbord om te navigeren naar "Advanced BIOS Features", en druk op de "Enter".

Let op: De aanwijzingen in dit artikel weerspiegelen de menu-opties voor moederborden met de Award BIOS. De BIOS setup hulpprogramma's voor andere fabrikanten kunnen enigszins afwijken.

3 Pijl naar beneden om het menu-item voor "First Boot Device." Gebruik de toetsen en "PgDn", "PgUp" voor deze ingang te veranderen "CD." De tweede boot device moet "HDD-0 ', dat is de primaire vaste schijf in de computer.

4 Druk op de "F10" -toets om uw nieuwe instellingen op te slaan. Plaats de Windows 98-cd in de computer en klik op "Esc" om het installatieprogramma te verlaten. Uw computer wordt opnieuw opgestart en de CD-ROM drive zal draaien op.

5 Gebruik het toetsenbord om "start van CD-ROM" te selecteren uit de eerste zwart-wit scherm dat wordt weergegeven nadat de CD geladen.

6 Selecteer "Start Windows 98 Setup vanaf cd-rom" of "Start de computer met cd-rom-ondersteuning" te installeren of te repareren Windows.

Hints

  • Veel computers van de Windows 98-tijdperk zijn niet in staat om op te starten vanaf een cd. Als u niet beschikt over een selectie in uw moederbord Setup Utility te starten vanaf een cd te zien, moet u een floppy boot disk te gebruiken. Gebruik de link in Resources om een ​​hulpprogramma te downloaden naar één te maken. Herstart de computer met de floppy boot disk in de drive, en selecteer de optie om Windows met een cd-rom-ondersteuning te laden.