Hoe maak je tekeningen Beter in Photoshop met kleur

Hoe maak je tekeningen Beter in Photoshop met kleur


Zwart-wit tekeningen kunnen in het bijzonder zien er soms vaag wanneer gescand in een computer. Zelfs een goede tekening zullen profiteren doordat ze opgefleurd met kleur, als het lijkt te flauw of saai op een computerscherm. Het toevoegen van kleur zal moeten worden gedaan op subtiele wijze of bestaat het gevaar dat de gehele tekening wordt ondergedompeld en de originele tekening onherkenbaar worden.

instructies

1 Scan een tekening in de computer, maar als je een passende tekening gemaakt met behulp van een tablet deze stap overslaan. De scan dient in kleurenmodus - zelfs als de tekening in zwart en wit. Pas de helderheid instellingen om ervoor te zorgen dat de tekening lijkt niet te licht te zijn, maar ook niet zo donker dat smudge vlekken op de gescande afbeelding wordt weergegeven.

2 Beslis welke kleuren goed zal werken met uw tekening. Bijvoorbeeld met heuvelachtige landschappen, blauw en groen het beste werkt. Voor stilleven tekeningen van fruit, zal een rijke kleurgebruik de tekening te verbeteren.

3 Gebruik vult om kleur toe te voegen aan uw tekening, door te gaan naar het menu Bestand Photoshop en klik op 'Layer ", gevolgd door" New Fill Layer. " U zal worden gepresenteerd met drie opties:. "Effen kleur", "Gradient" en "Pattern" Met behulp van de standaard instellingen, zal de "Solid Color" in kleur te vullen in een enkel blok, de "Gradient Fill" zal in de het beeld te vullen op een geleidelijke manier en "Patroon" zal het beeld een fuzzy, grijswaarden effect te geven.

4 Experimenteer met alle drie de "New Fill Layer" effecten, die allemaal dezelfde effecten van waaruit u kunt kiezen. Het beeld zal echter zeer verschillend, afhankelijk van wat "" New Fill Layer "u selecteert uit. De" Pattern "effect is ook nuttig voor de helderheid van een achtergrondkleur te veranderen.

5 Add "Artistieke effecten" om uw tekening. Op het menu Bestand, klik op 'Filter'> 'Artistic. " Klik op "Brush Strokes '>' Crosshatch."

6 Verplaats de schuifregelaars op de "Crosshatch" dialoogvenster en kijken naar de effecten op het preview-beeld in het dialoogvenster. Klik op "OK" wanneer u tevreden bent met de "Crosshatch" effect op uw tekening zijn.

Hints

  • Experimenteer met verschillende kleureffecten. In sommige gevallen zullen meerdere goed en kan worden opgeslagen als aparte bestanden.
  • Maak twee kopie├źn van hetzelfde gescande tekening. Soms is een effect ziet er indrukwekkend, maar de volgende dag zal het in een ander licht worden bekeken en zal niet lijken plaatsing voor de tekening. Het hebben van een andere gescande afbeelding beschikbaar zal tijd besparen.