Hoe de ventilatorsnelheid wijzigen van een CPU

Hoe de ventilatorsnelheid wijzigen van een CPU


Net als de meeste elektronische producten, CPU van uw computer genereert warmte terwijl deze wordt uitgevoerd. Hierdoor meeste computers koelen de CPU chips door middel van ventilatoren om de hardware falende of oververhitting. U kunt ervoor kiezen te versnellen of vertragen uw fans als ze luidruchtig te voeren tijdens normaal gebruik of niet adequaat uw computer te koelen, waardoor het af te sluiten of uit te voeren abnormaal. Het veranderen van je fan snelheden door third-party software zal ongeveer 10 minuten duren.

instructies

1 Ga naar de Almico website (zie bronnen) en download de SpeedFan applicatie. SpeedFan is een Windows-gebaseerde applicatie waarmee je de snelheid van je CPU fan aan te passen en te controleren interne temperaturen. De applicatie beschikt over een noodkoeling functie als je CPU temperatuur te hoog als gevolg van uw wijzigingen krijgt.

2 Download TPFanControl de website van de ontwikkelaar. (Zie Resources.) TPFanControl kunt u de interne temperatuur van uw computer te controleren en aanpassingen aan de snelheid van de ventilator. U kunt gemakkelijk schakelen tussen uw persoonlijke instellingen en de standaardinstellingen van uw computer in het geval van het verliezen van je bijhouden van uw wijzigingen. TPFanControl is alleen compatibel met Windows-computers.

3 Ga naar de website van SMC Fan Control (zie bronnen) en download de software. SMC Fan Control is een Macintosh-toepassing voor het aanpassen van de snelheid van de ventilatoren van uw computer en het toezicht op de interne temperatuur. De applicatie kan worden bediend vanaf uw menubalk Macintosh aan de bovenkant van het scherm. SMC Fan Control is alleen compatibel met Intel-gebaseerde Macintosh-computers.

Hints

  • Je moet alleen veranderen ventilatorsnelheid van uw computer als je begrijpt wat je doet. Fans zijn set-up van uw systeem hulp houden de CPU van uw computer en andere interne hardware cool. Als fans te veel worden vertraagd tot ruis te voorkomen, kan het systeem oververhit raken en falen.