Hoe Set Tabs

Hoe Set Tabs


Set tabbladen in uw tekstverwerker of desktop publishing software om te helpen bij documentopmaak. Tabs kunt u informatie in meerdere manieren uit te lijnen. Software programma's geven de tabs instellen op verschillende locaties, maar de basis van de functie is hetzelfde, ongeacht welk programma u gebruikt.

instructies

1 Zoek de lipjes instelling in het computerprogramma dat u gebruikt. Doorgaans zal de tabbladen informatie worden weergegeven met andere paragraaf opmaakopties. In de meeste tekstverwerkers, tabs kunnen ook worden door te klikken op de liniaal balk aan de bovenkant van het document. Dubbelklikken op de liniaal balk zal doorgaans weer het dialoogvenster met gedetailleerde informatie tabbladen.

2 Bepaal het type tabstop dat u wilt instellen. Tabs kunnen worden ingesteld op links uitlijnen, uitlijnen midden of rechts uitlijnen. Het type tabstop die u kiest is afhankelijk van hoe u wilt dat uw tekst uit te lijnen in het document.

3 Siding het tabblad markering op de liniaal balk aan de bovenkant van uw tekstverwerker naar de plaats waar u het tabblad wilt. U kunt ook handmatig het tabblad positie in het dialoogvenster in te voegen. Tabs kunnen worden aangepast aan uw behoeften aan te passen zodra de informatie is ingevoerd in het document.

4 Selecteer leiders dat het tabblad zal voorafgaan indien gewenst. Leiders, zoals streepjes, punten of lijnen kunnen worden ingevoegd door te klikken op de optie in uw tabs dialoogvenster.

5 Pas de wijzigingen naar het tabblad Instellingen in het dialoogvenster om de tabbladen te gebruiken.

Hints

  • Bij het toepassen van tabbladen om een ​​document dat eerder is getypt, markeert alle tekst die u wilt worden beïnvloed door de tab stop voordat u wijzigingen in de tabbladen.
  • Stel meerdere tabbladen om informatie in een kolommen te regelen.
  • Tabs die eerder zijn ingesteld kunnen worden gewist door het gebruik van de optie 'Tab Clear "in het vak tabblad dialoog.