Wachtwoord beveiligen Web Content

Wachtwoord beveiligen Web Content


Veel website-eigenaren geld verdienen door het produceren en verkopen van informatieve inhoud. Echter, de hele wereld toegang tot webcontent, tenzij een online uitgever een manier om het te beschermen vindt. Online uitgevers gebruiken wachtwoordbeveiliging te houden nieuwsgierige ogen uit de buurt van een eigen content. Password systemen te beschermen inhoud door het toevoegen van een systeem voor een gebruikersnaam en wachtwoord op een webpagina. Je zet dan je informatie over de met een wachtwoord beveiligde pagina's en verkopen het door toegang gegevens alleen aan klanten.

Basis van de Web Publishing

Bij het publiceren van Web content, je koopt een domeinnaam en server ruimte huren van een webhost. De host heeft een file manager voor het uploaden en bewerken van HTML-pagina's. Wanneer u een pagina uploadt, publiceert automatisch naar iedereen in de wereld. Dus alle webinhoud is standaard publiek. Je moet wachtwoordbeveiliging handmatig toe te voegen om het te beveiligen van open toegang via het World Wide Web.

Password Protect Directories

Web hosts gebruiken meestal de cPanel control panel. Je ziet dit control panel bij het benaderen van uw web hosting account. Binnen deze administratie paneel, ziet u een pictogram voor zien "Password Protect Directories." Met deze functie kunt u naar een willekeurige map op uw website beveiligen met een systeem dat de bezoeker voor een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd. Een directory is een map met bestanden (webpagina's).

Opzetten van een Directory

Je nodig hebt om uw privé-inhoud in zijn eigen directory. Ga naar de sectie "File Manager" van cPanel. Klik op "Nieuwe map." Voeg een map die de webpagina's met de inhoud te beschermen zal bevatten. U kunt de "Upload" functie te gebruiken als je de inhoud van bestanden op uw computer. Als alternatief kunt u klikken op "Nieuw bestand" en het gebruik van de editor om nieuwe content pagina's te maken. Zorg ervoor dat u naar de nieuwe map bij het uploaden of het creëren van nieuwe inhoud files.You zie de navigatie-venster bij het openen van het onderdeel "File Manager".

Programmeren van de Wachtwoorden

De sectie "Wachtwoordbeveiliging Directories" wordt u gevraagd om te selecteren welke map die u wilt beveiligen. Kies de map voor uw privé-inhoud en volg de instructies. Na het selecteren van een gebruikersnaam en wachtwoord, je geeft aan een klant of andere gebruikers aan wie u wilt toegang te verlenen. U kunt extra gebruikersnamen en wachtwoorden toe te voegen zoals gewenst. De cPanel slaat elk met een wachtwoord beveiligde directory voor u, zodat u later terug kunt gaan en gebruikers toevoegen. Klik gewoon op "Password Protect Directories" om de lijst met mappen met beschermde inhoud te zien.

software-opties

Sommige content creators de voorkeur aan het proces van wachtwoordbeveiliging te automatiseren. Er zijn verschillende software-producten die bescherming wachtwoord op te geven en te verspreiden aanmeldingsgegevens. Als u niet beschikt over de technische vaardigheden om software te installeren op een website hebt, vraag over de installatie diensten voor de aankoop. Voorbeelden hiervan zijn NeedSecure, HTML Password Lock en 123-Protect. Op het moment van publicatie, prijzen beginnen bij ongeveer $ 30.

overwegingen

Niet alle web hosts bieden cPanel. Als u al een groot dat het niet voorziet en niet wilt hosts wijzigen, dan moet u uw gastheer vragen hoe wachtwoordbeveiliging gebruiken op die specifieke server.