Hoe werkt SDRAM werken?

Hoe werkt SDRAM werken?
Hoe werkt SDRAM werken?

Wat is SDRAM?

SDRAM staat voor SDRAM. SDRAM is een soort halfgeleidergeheugen dat wordt gebruikt voor de verhoging hoeveel instructies van de processor van de computer in een bepaalde hoeveelheid tijd. Dit is een verbetering ten opzichte van de oudere DRAM of Dynamic Random Access Memory.

SDRAM en Computer Speed

Je zult vaak horen computergebruikers verwijzen naar RAM, waaronder SDRAM, als het over snelheid van de computer. Elke keer dat u een programma op uw computer, zoals een tekstverwerker, game, of internet browser, de processor van de computer laadt het uitvoerbare bestand (.exe) voor dat programma vanaf de harde schijf van de RAM. Hoe groter het programma, hoe groter de hoeveelheid RAM die het zal moeten verlopen. Programma's zoals Microsoft Office Power Point of state of the art games zal een enorme hoeveelheid RAM-geheugen uit te voeren te nemen. Dit betekent dat alle andere programma's kunnen vertragen of volledig te stoppen.

Als u een kijkje nemen op uw computer op dit moment te nemen, heb je waarschijnlijk een antivirusprogramma lopen, uw internet browser, en een paar andere programma's. Elk van die kleine pictogrammen aan de onderkant van het scherm wordt met behulp van RAM.

De meeste nieuwere computers zal komen met 2-4 Gigabytes SDRAM al geïnstalleerd, zodat u niet hoeft te maken over het helemaal. Als u een oudere computer, het toevoegen van RAM-geheugen is altijd een geweldige eerste stap op weg naar een upgrade.

De meeste software die u kunt kopen zal u de minimale RAM-geheugen nodig is voor de software om efficiënt te kunnen werken. Je moet altijd double-check de verpakking van de software om te controleren of uw computer voldoet aan of overtreft de aanbevolen hoeveelheid RAM.

Hoeveel RAM heb je echt nodig?

De hoeveelheid SDRAM die u nodig hebt komt neer op één vraag. Wat doe je met je computer? Als je alleen gebruiken voor e-mail en het spelen van games als Bejeweled, 1 GB RAM-geheugen is waarschijnlijk genoeg, zelfs als u een Windows Vista-gebruiker. Als u grafisch intensieve games zoals Fallout 3 en Crysis te spelen, moet je zo veel RAM mogelijk te krijgen om een ​​top-notch videokaart aan te vullen. RAM door zelf zal niet uw grafische beter te maken, maar kan zeker de algehele snelheid van veel games te verbeteren.