Hoe te GRUB verwijderen uit een dual-boot systeem

Hoe te GRUB verwijderen uit een dual-boot systeem


GRUB is een boot-loader programma dat wordt geleverd met verschillende Linux-distributies en kunt u kiezen uit meerdere besturingssystemen bij het opstarten van een computer. Het programma werkt met Linux en Windows-installaties. Je zou kunnen vaststellen dat u niet meer wilt GRUB op uw computer geïnstalleerd op basis van uw eigen gebruikspatronen; Als u alleen gebruik maakt van een installatie van Windows of Linux elke keer dat u een bepaalde computer op te starten, kan GRUB een onnodige stap en druk op de knop om te beginnen met werken elke keer dat u op de computer toe te voegen.

instructies

Hoe te GRUB verwijderen uit een dual-boot systeem te laden naar Windows

1 Zet de computer aan.

2 Plaats de Windows Vista of Windows 7-installatie-dvd in het optische station van de computer terwijl de computer is het uitvoeren van de eerste controles systeem - als u het Windows laadscherm te zien, is het te laat.

3 Druk op een willekeurige toets om de Windows installer / recovery programma te laden wanneer de computer wordt u gevraagd.

4 Klik op de taal en het toetsenbord instellingen van de eerste menu en klik op 'Volgende'.

5 Klik op de optie "Repair" en selecteer de versie van Windows die u wilt behouden - uit de lijst - het kan de enige Windows optie.

6 Klik op het vakje "System Recovery Options" en selecteer de optie "Command Prompt".

7 Typ "Bootrec.exe / fixmbr" in het venster Opdrachtprompt en druk op "Enter."

8 Typ "Bootrec.exe / FIXBOOT" in het venster Opdrachtprompt en druk op "Enter."

9 Druk op de "Ctrl", "Alt" en "Delete" op hetzelfde moment om de computer opnieuw op te starten. De computer moet direct in Windows te laden.

Hoe te GRUB verwijderen uit een dual-boot systeem om Linux te booten

10 Boot naar Linux.

11 Open een commando-terminal door te klikken op "Applications", "Accessoires" en "Terminal" in het menu systeem.

12 Type "# fdisk -l" en druk op "Enter."

13 Zoek het woord "Windows" in de kolom "System" van de resultaten uit het vorige commando. De informatie onder "Device" naast de asterisk in de volgende stap.

14 Type "# dd if = / dev / null of = (voer de naam van het apparaat met Windows in de" System "kolom) bs = 446 count = 1" en druk op "Enter." De lijn zal er ongeveer zo uitzien "# dd if = / dev / null of = dev / sda1 bs = 446 count = 1" met de naam van het apparaat ingevoerd.

15 Herhaal de vorige stap, maar gebruik de naam Device naast de sterretjes in de kolom "Boot" om GRUB te verwijderen.

16 Herstart de computer om GRUB te slaan en te laden direct in Linux.

Hints

  • U kunt deze gids af te drukken voordat het uitvoeren van het proces, omdat u geen toegang tot het internet op de computer zal zijn, terwijl het de Windows-installatie / recovery programma wordt uitgevoerd. Echter, kunt u het internet tijdens het uitvoeren van het proces in Linux.
  • Het verwijderen van GRUB loopt het risico van het maken van gegevens over de niet-standaard opstarten besturingssystemen ontoegankelijk. U kunt uw gegevens beschermen door een backup te maken voordat je GRUB verwijderen.