Hoe maak je compatibele onderdelen bij het bouwen van een PC

Hoe maak je compatibele onderdelen bij het bouwen van een PC


Een computer moet compatibele onderdelen, zodat zij om goed te functioneren. Niet compatibele onderdelen gebruiken kan dit tot de computer niet. De belangrijkste componenten die moeten samenwerken zijn het moederbord, centrale verwerkingseenheid (CPU) en willekeurig toegankelijk geheugen (RAM). U kunt alle andere componenten op basis van wat er beschikbaar is op het moederbord is te selecteren.

instructies

1 Selecteer een CPU. De CPU zal bepalen wat voor soort moederbord je kunt krijgen, die op zijn beurt bepaalt een groot deel van de andere componenten. De twee aspecten van de CPU dat de belangrijkste op het gebied van compatibiliteit zijn, zijn het stopcontact en de front side bus snelheid. De bus is de fysieke interface tussen de CPU en het moederbord. De front side bus snelheid is de snelheid waarmee informatie wordt uitgewisseld tussen de CPU en het moederbord.

2 Selecteer het moederbord door te kiezen voor een bestuur dat overeenkomt met de CPU-socket en front side bus snelheid. De grootte van het moederbord niet zolang het past bij de zaak toe.

3 Selecteer de zaak. Kies een zaak die het moederbord kan passen en geschikt voor alle andere onderdelen van de computer die u wilt bouwen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte voor de luchtstroom. Als de componenten ook samen worden krap, kunnen ze oververhit raken.

4 Selecteer de RAM. Het moederbord vereist specifieke soorten RAM snelheden en maten. Raadpleeg de handleiding van het moederbord voor compatibele RAM maten en snelheden. Veel moederbord handleidingen lijst RAM die is geverifieerd en getest.

5 Selecteer de stations. De harde schijf (s) en de disc drive (s) nodig om een ​​connector die compatibel is met het moederbord is te gebruiken. De connectoren kunnen zowel IDE en SATA. Het moederbord kan beide soorten aansluitingen hebben, maar als het SATA, gebruik het in plaats van IDE, omdat een snellere overdrachtsnelheid dan IDE.

6 Selecteer de videokaart en geluidskaart. De soorten kaarten gebruikt, hangt af van het type connector op het moederbord is. Veel kaarten nu gebruik PCI-X-interfaces, dus je moet ervoor zorgen dat het moederbord heeft genoeg van deze slots beschikbaar.

7 Selecteer de voedingseenheid met één die in de computer kan worden alle componenten. Sommige videokaarten maken gebruik van speciale PCI-X macht. Als dit het geval is, moet de voeding die type connector om de kaart te werken. Zorg ervoor dat er voldoende power connectors van de voeding naar alle stations te sluiten.