Wat zijn de componenten in het maken van een PowerPoint-presentatie?

PowerPoint, Microsoft's populaire presentatie software is eenvoudig te gebruiken voor het maken van diavoorstellingen. PowerPoint kunt u verschillende onderdelen met elke dia, zoals thema's en overgangen omvatten, om te helpen een professionele presentatie.

PowerPoint Thema's

PowerPoint biedt een verscheidenheid aan thema's om de look die u wilt voor uw dia's te creëren. De PowerPoint-software kunt u kiezen uit verschillende vooraf ontworpen thema's, of u kunt uw eigen te maken. De thema's onder controle van een aantal factoren in de dia's en uiteindelijk bepalen de look en feel van uw presentatie. U kunt zelfs logo's of headers te uploaden naar het thema voor het geval dat je nodig hebt om je eigen bedrijf merk bevatten.

slides

De essentiële onderdeel van uw PowerPoint-presentatie is de dia's die u maakt. U kunt tekst, afbeeldingen, foto's en geluid toepassen op elke dia te helpen over te brengen uw boodschap aan de kijkers. Geef de dia's als onderdeel van een getimede-show of fietsen door ze met een klik.

Animaties en overgangen

De PowerPoint-software stelt u in staat om animaties en overgangen toe te voegen aan uw diavoorstelling. U kunt animaties toevoegen aan items in elke dia. Zo kan de titel van de schuif van de ene zijde schuiven. Het toevoegen van overgangen zorgt voor een vlotte doorstroming van dia naar dia. Zo kan men dia lijken te lossen terwijl de volgende komt bovenop.

Foto's en afbeeldingen

Bij het maken van een PowerPoint-presentatie, is het belangrijk om foto's en afbeeldingen gebruiken om te communiceren uw boodschap aan de kijkers van uw diavoorstelling. U kunt elke afbeelding invoegen in het gebied van een van de dia's in uw presentatie. U kunt ook invoegen afbeeldingen die zijn gemaakt in andere programma's. Bijvoorbeeld, als u een grafiek met Microsoft Excel te maken, kun je die kaart in uw PowerPoint-presentatie importeren door gewoon te kopiëren en te plakken in de daarvoor bestemde ruimte.