Top redenen om gebruik van Microsoft Excel

Top redenen om gebruik van Microsoft Excel


Het selecteren van software programma's vaak biedt u een uitdagende beslissing. U moet afvragen of het product dat u selecteert u zal voorzien van de beste en meest wenselijke eigenschappen. Hoewel er verschillende spreadsheetprogramma's op de markt, is Microsoft Excel meermaals bewezen als de meest populaire keuze voor een aantal redenen.

Compatibiliteit en standaardisatie

Vanwege het wijdverbreide gebruik in bedrijven wereldwijd, veel mensen beschouwen Microsoft Excel de industriestandaard voor spreadsheetprogramma's. Dit maakt het gebruik van Excel voordelig om verschillende redenen. Bijvoorbeeld, mocht dat nodig zijn om informatie die is opgeslagen in een Excel-werkmap te delen, het doorsturen van het Excel-bestand vaak lost problemen met het delen van de gegevens, omdat de meerderheid van de bedrijven gebruik van dergelijke software te gebruiken Excel. Bovendien, Excel werkt naadloos samen met andere producten in de Microsoft Office-suite. Met Microsoft Word misschien wel de meest gebruikte tekstverwerker de hele wereld, deze compatibiliteit blijkt vaak een kostbare tijd besparen.

Draaitabellen

Draaitabellen kunt u gegevens te reorganiseren in een werkmap naar een samengevat weergave van de inhoud te maken. U kunt ook gemakkelijk manipuleren van de data en verander de nadruk van de draaitabel. Bijvoorbeeld, in eerste instantie kunt u een draaitabel van uw bedrijf verkoopgegevens georganiseerd door de locatie te maken. De tool kunt u de nadruk te veranderen heel gemakkelijk om dezelfde gegevens te benadrukken regio in plaats van de locatie te sorteren en samen te vatten. Dit vermogen om grote hoeveelheden gegevens eenvoudig samen te vatten en naar overzichten op basis van het met een klik op de knop te genereren maakt Excel een must-have tool.

Tabellen en grafieken

De mogelijkheid om eenvoudig te produceren van professionele kwaliteit tabellen en grafieken in Excel maakt gebruik van het product een logische beslissing. De eenvoud van het genereren van grafieken, bijvoorbeeld, kunnen zelfs onervaren gebruikers in staat om kleurrijke schema's van de geselecteerde gegevens te creëren in een spreadsheet. U kunt schakelen tussen verschillende soorten grafieken, zoals taart, kolom, bar en scatter, met een paar klikken van de muis. Bovendien opmaak tabellen en grafieken is een eenvoudig proces in Excel.

Nauwkeurigheid

Met behulp van Excel verkleint de kans op fouten bij het uitvoeren van berekeningen, omdat de software voert berekeningen die u anders misschien handmatig doen. Bovendien, Excel-spreadsheets te integreren met andere producten in de Microsoft Office-suite. Hierdoor kan een spreadsheet eenvoudig worden geïntegreerd in een Word-document of een PowerPoint-presentatie met behoud van nauwkeurigheid in zowel eenvoudige als complexe berekeningen.