Hoe wachtwoord beveiligen Bestanden op een externe harde schijf

Hoe wachtwoord beveiligen Bestanden op een externe harde schijf


Externe harde schijven te maken opslag van bestanden en de overdracht gemakkelijk omdat de hun vermogen om grote bestanden en programma's te mobiliseren. Een van de nadelen van het hebben van een externe harde schijf, echter, is de kans dat het zou kunnen worden verloren of gestolen. Wanneer dit gebeurt, kan alle informatie op uw harde schijf in het gedrang komen. Om uw bestanden te beschermen, zet een wachtwoord op hen met een derde partij encryptie-programma voor extra veiligheid.

instructies

StorageCrypt

1 Sluit uw externe harde schijf op uw computer via een beschikbare USB-poort.

2 Download het StorageCrypt programma (zie bronnen link) en dubbelklik op het pictogram om het programma te starten.

3 Kies uw externe harde schijf van de "Drives List" aan de linkerzijde van de software-venster. Kies je "Encryption Mode" vanaf de rechterkant van het scherm software.

4 Kiezen of u "Portable gebruiken" met uw harde schijf.

5 Voer uw wachtwoord in de "Enter Password" en "Password Again" dozen. Klik op de "versleutelen" knop op uw harde schijf te versleutelen.

TrueCrypt

6 Sluit uw externe harde schijf op uw computer via een beschikbare USB-poort.

7 Download en installeer TrueCrypt (zie bronnen link). Start het programma door te dubbelklikken op het pictogram.

8 Klik op "Create Volume" aan de onderkant van de software-scherm. Klik op "Maak een gecodeerd bestand container" in het volgende scherm en klik vervolgens op de "Next" knop aan de onderkant van de software-venster.

9 Klik op de knop naast "Standard TrueCrypt Volume" en klik op de knop "Volgende". Klik op de "Select File" knop op het volgende scherm en kies uw externe harde schijf in het venster dat verschijnt. Klik op de knop "Save" aan de onderkant van het scherm.

10 Klik op de "Mount" knop in het startscherm en kies uw externe harde schijf uit de lijst die opduikt. Kies de "Encryption Method" in het volgende scherm en klik op de knop "Volgende".

11 Typ uw wachtwoord in het veld die opduikt en vervolgens opnieuw in te voeren uw wachtwoord. Klik op de knop "Opslaan".

Veilig huis

12 Sluit uw externe harde schijf op uw computer via een beschikbare USB-poort.

13 Download en start het programma "SafeHouse" (zie bronnen link).

14 Klik op het tabblad "Primary Volume" in de software-venster. Ga naar beneden naar de map knop en klik erop. Kies uw externe harde schijf in het venster dat verschijnt.

15 Klik op de knop "OK". Typ uw wachtwoord om de harde schijf te beschermen in het volgende venster.

16 Typ uw wachtwoord nogmaals om het te bevestigen met de software.

17 Klik op de knop "Save" aan de onderkant van het venster.