Hoe maak je een afbeelding voor het web optimaliseren

Als een foto bestand te groot is, zal de website langer duren om te downloaden, en uw bezoekers kunnen gefrustreerd. Het optimaliseren van een beeldbestand vermindert de bestandsgrootte en helpt bij het sneller laden.

instructies

1 Zorg ervoor dat uw foto wordt opgeslagen in JPEG-formaat (voor foto's en andere rijke diepgaande foto's) of GIF-formaat (voor lijntekeningen, illustraties en logo's). Dit zijn de formaten die door de meeste webbrowsers.

2 Verminder de bestandsgrootte zonder dat de kwaliteit van GIF-afbeeldingen door het verminderen van de gebruikte kleuren. Veel GIF afbeeldingen kunnen worden teruggebracht tot 16 kleuren (zie "Verlaag de kleuren in een foto met een Paint Program").

3 Maak gebruik van de afbeelding specificatie-tags in HTML (zie "Hoe kan ik HTML leren"). Met behulp van het specificatie-tags, kunt u een kleine foto groter te maken, waardoor de file ruimte te besparen door niet te hoeven van een groter bestand te gebruiken.

4 Gebruik een online imago compressor, zoals JPEG Wizard of GIF Cruncher. Deze diensten gratis te comprimeren van uw beeldbestand zonder vermindering van de kwaliteit ervan.

5 Downloaden of kopen een beeld compressor programma, zoals Adobe ImageReady. Veel beeldcompressie programma's bieden ook beeldbewerking mogelijkheden en heb je niet nodig om verbinding met het internet om ze te gebruiken.

6 Controleer of uw beeldbewerkingsprogramma ondersteunt graphics interlacing (voor alleen GIF-bestanden). Interlacing graphics zorgt ervoor dat ze online te downloaden voor regel in plaats van het nemen van een lange tijd om volledig te laden.

7 Zoek uit of je beeldbewerkingsprogramma een progressief JPEG kunt maken. Progressive JPEG-bestanden werken op dezelfde manier als interlaced GIF-bestanden door te laten het beeld belasting regel voor regel.

Hints

  • Het maken van de achtergrond van een GIF-afbeelding van transparante vermindert pixelgrootte.
  • Sommige websites bieden diensten die analyseert uw website en u vertellen welke objecten kunnen worden verminderd.
  • Gebruik foto's spaarzaam op uw webpagina 'selecteert u de goeden en bewaar de rest voor een andere pagina.
  • Gebruik het bijsnijden in een afbeelding editor uit te snijden onnodige delen van het beeld.
  • Gebruik altijd een virus scanning programma bij het downloaden van programma's of andere bestanden van het internet.
  • Verkrijgen van toestemming voor het gebruik van een niet-gelicentieerde of auteursrechtelijk clip art.
  • Gebruik geen afbeeldingen van een andere webpagina zonder toestemming van de eigenaar van de site.