Hoe maak je een Word document naar WordPerfect-formaat converteren

Hoe maak je een Word document naar WordPerfect-formaat converteren


Microsoft Word en Corel WordPerfect zijn twee zeer populaire tekstverwerkingsprogramma's. Hoewel deze twee programma's goed functioneren onafhankelijk van elkaar, zal er geen twijfel zijn momenten waarop een bestand moet mogelijk worden geopend en bewerkt in beide programma's. Gelukkig, het omzetten van een Microsoft Word-document naar WordPerfect-formaat is een eenvoudig en duidelijk proces dat kan worden gedaan met slechts een paar snelle en eenvoudige stappen.

instructies

1 Sla het Word-document als een WordPerfect-ondersteunde bestandstype. Om dit te doen, ga naar "File" en klik op "Opslaan als." Wanneer de "Opslaan als" dialoogvenster verschijnt, zoekt u de drop-down menu voor "File Type" en selecteer een ondersteunde WordPerfect bestandstype. Afhankelijk van uw versie van Microsoft Word, kunt u een type WordPerfect-bestand (WPD) hebben. Zo niet, dan selecteert u het tekstbestand (.txt) of rich soort text format (.rtf) en klik op 'Opslaan'.

2 Open te stellen dat bestandstype in WordPerfect. Als het bestand correct is opgeslagen in stap 1 als een WordPerfect (.wpd) bestand of een tekst (.txt) of het bestand Rich Text Format (.rft), moet WordPerfect automatisch te openen zonder problemen. Als het bestand nog in Word-formaat (.doc), kan je klikken op het drop-down menu aan de onderkant van het dialoogvenster en selecteer "Alle bestanden" voor het bestand te kunnen worden geopend.

3 Ga naar "File" en vervolgens "Opslaan als" en het document als WordPerfect (.wpd) bestandstype opnieuw opslaan. Dit moet de standaard optie, maar als het "File Type" drop-down menu box niet zeggen wanneer de "Opslaan als" dialoogvenster voor het eerst verschijnt, klikt u erop en handmatig kiezen voor de WordPerfect (.wpd) bestandstype. Dit zal met succes het bestand naar WordPerfect-formaat te converteren.

Hints

  • Vergeet niet om bestanden op te slaan met een bestandsnaam en op een plek die zowel gemakkelijk kan worden onthouden.
  • Bewaar altijd vaak wanneer u werkt aan een document om te voorkomen dat het werk.