Hoe maak je Color Van Black & White in GIMP

Hoe maak je Color Van Black & White in GIMP


GIMP is een freeware afbeeldingen en foto-editing applicatie. Het programma heeft een scala aan tools en functies die lijken op die in dure commerciële producten, zoals Adobe Photoshop. Zoals Photoshop, wordt GIMP vaak gebruikt om te herstellen, te wijzigen of te retoucheren van foto's. Een soort foto verandering die kan worden gedaan in GIMP is om kleur toe te voegen aan een zwart-wit beeld. Het proces om dit te doen in GIMP is verrassend snel en gemakkelijk.

instructies

1 Laad de afbeelding die u wilt werken op uw computer, hetzij door het te kopiëren van een digitale bron zoals een camera of SD-kaart, of door te scannen in een gedrukt exemplaar. Als u gebruik maakt van een scanner, de dpi op ten minste 300.

2 Open GIMP. Selecteer "File" in het menu en kies "Open." In het dialoogvenster dat nu verschijnt, zoekt u de afbeelding die u hebt geplaatst en selecteer het. Klik op 'Openen'.

3 Selecteer het "pad" tool van de werkbalk in de linkerbovenhoek. Gebruik het gereedschap om een ​​pad te tekenen rond het deel van de afbeelding die u wilt kleur toe te voegen aan.

4 Selecteer "Kleuren" in het menu en kies "inkleuren." In het dialoogvenster dat verschijnt, stel dan de "Hue" en "Verzadiging" schuiven totdat de voorvertoning kleur is wat je wilt voor de selectie. Klik op 'OK'.

5 Herhaal stappen 3-4 zo vaak als nodig is om alle andere kenmerken van de afbeelding inkleuren. Sla uw werk op.