Hoe maak je een alleen-lezen PDF Create

Hoe maak je een alleen-lezen PDF Create


Het Portable Document Format (PDF) bestandstype is een Internet-standaard voor het plaatsen van materiaal dat iedereen met een PDF-leesprogramma kan openen. Omdat bijna elk afdrukbaar document kan worden omgezet in PDF, allerlei materiaal beschikbaar in het formaat. Degenen met PDF schrijven van programma's kunnen maken en PDF-bestanden te bewerken. Als er een bepaald PDF-document waarvoor u bepaalde functies, zoals het bewerken en afdrukken te beperken, kunt u een 'read-only' versie te creëren.

instructies

Gebruik een gratis PDF Creator

1 Download en installeer een gratis PDF-schrijver. Hoewel er vele gratis PDF schrijven van programma's beschikbaar zijn, er zeker van dat het programma of de versie die u kiest heeft een functie voor het maken van alleen-lezen PDF-bestanden. PDFill, die de capaciteit om alleen-lezen PDF-documenten te maken heeft, wordt gebruikt in de volgende stappen. Een gratis download is beschikbaar op de website PDFill (www.pdfill.com).

2 Start de PDFill PDF Editor programma en open het PDF waarvoor u een alleen-lezen-versie te maken. Klik eenmaal op het menu "Bestand" en selecteer "Open New PDF Project." Selecteer de map waarin het PDF-bestand wordt opgeslagen met behulp van de "Look in" menu. Klik één keer op de bestandsnaam en een keer op de knop "Open".

3 Klik eenmaal op het menu "Bestand" en eenmaal op de "Save the Edited PDF As" optie. Dit zal een apart venster "Save PDF-opties" die u zal toestaan ​​om bepaalde eigenschappen van het PDF-bestand aan te passen te lanceren. Selecteer het tabblad 'coderen en decoderen ".

4 Klik eenmaal in het vak "Gebruik deze Beveiligingsopties". Onder de "Security Options" sectie uncheck alle van de "Allow" opties, van "Afdrukken toelaten" tot "Sta Storingsbedrijf Printing." Wanneer u deze functies op te slaan, zal iedereen die het PDF-bestand opent alleen in staat zijn om het te bekijken. Zij zullen niet in staat om af te drukken, in te vullen of op andere wijze het document te bewerken zijn. Klik eenmaal op de "PDF Save As" knop. Selecteer een map waarin u de alleen-lezen PDF met behulp van het menu "opslaan in" op te slaan. Typ een bestandsnaam in het veld "Bestandsnaam" en klik eenmaal op de knop "Opslaan". Met het oog op de alleen-lezen versie van het PDF-bestand te onderscheiden, is het raadzaam dat u het een naam die verschilt van het bronbestand.

Gebruik een Commercial PDF Creator

5 Download en installeer een commerciële PDF writer. Er zijn veel commerciële PDF schrijven van programma's beschikbaar zijn, zodat er zeker van dat het programma of de versie die u kiest heeft een functie voor het maken van alleen-lezen PDF-bestanden. Adobe Acrobat Pro, die deel uitmaakt van de Adobe Acrobat-familie van PDF-software, heeft een functie om alleen-lezen PDF-documenten te maken. Acrobat Pro is een beetje duur, dus probeer het gratis downloaden vanaf de website van Adobe voor de aankoop van het programma (www.adobe.com).

6 Launch Acrobat Pro en open het PDF waarvoor u een alleen-lezen-versie te maken. Klik eenmaal op het menu "Bestand" en selecteer "Open." Selecteer de map waarin het PDF-bestand wordt opgeslagen met behulp van de "Look in" menu. Klik één keer op de bestandsnaam en een keer op de knop "Open".

7 Klik eenmaal op het menu "Bestand" en een keer op de optie "Eigenschappen". Dit zal een apart venster "Document Properties" dat u zal toestaan ​​om bepaalde eigenschappen van het PDF-bestand aan te passen te lanceren. Klik eenmaal op het tabblad 'Beveiliging'. Selecteer de "Password Security" optie uit het "Security Method" drop down menu. Dit zal een apart venster "Password Security Settings" te lanceren.

8 Klik eenmaal in het "beperken bewerken en afdrukken" box. Zorg ervoor dat de optie "None" is geselecteerd in de "Afdrukken toegestaan" en "Wijzigen toegestaan" velden. Typ een wachtwoord in het veld "Change Permissions", en zorg ervoor dat het is gemakkelijk voor u te onthouden of opgeslagen op een veilige plaats. U zult dit wachtwoord nodig om de normale machtigingen voor het PDF-bestand te herstellen, en er is geen manier om het te herstellen. Klik eenmaal op de "OK" op de "Password Security Settings" en "Document Properties" ramen.

9 Sla de wijzigingen in het PDF-bestand. De wijzigingen die u in stap 4 zal alleen-lezen toegang tot het dossier. Geen gebruiker in staat zal zijn om af te drukken of het bestand te bewerken, en deze rechten mogen alleen worden aangepast met behulp van het wachtwoord dat u gekozen. Daarom is het raadzaam dat u de "Opslaan als" te gebruiken functie onder het menu "Bestand" om de alleen-lezen-versie onder een unieke bestandsnaam voor de distributie op te slaan. Het oorspronkelijke PDF-bestand in het geval u vergeet of verliest het wachtwoord worden gehandhaafd.