Wat voor soort modulatie wordt gebruikt in de High-Speed ​​Internet-verbindingen?

De snelheid verkregen bij internettoegang mede afhankelijk van de modulatie gebruikte protocollen. De media-intensieve inhoud van vele websites vereist snelle verbindingen voor een optimale surfervaring. Asymmetric Digital Subscriber Line of ADSL, modems en kabelmodems gebruiken verschillende methoden van modulatie voor hoge internet snelheden te bereiken. De verschillende protocollen bepalen hoe de informatie wordt gecodeerd en de snelheid of de snelheid van de gegevensoverdracht.

modulatie protocollen

Het woord modem komt van de woorden "modulator" en "demodulator." Deze zetten digitale signalen van een computer in Zendsignalen bestemd voor een andere computer. De wijze waarop het signaal omgezet wordt aangeduid als de modulatieprotocol.

ADSL

ADSL-technologie is de meest voorkomende type modem technologie in Noord-Amerika gebruikt over DSL, een altijd-on verbinding via een telefoonlijn die niet vastbinden uw telefoon, als een dial-up verbinding zou doen. De modulatie-technologie die gebruikt wordt door ADSL modems omvat discrete multitoon technologie (DMT), zonder drager amplitudemodulatie (CAT) en meerdere virtuele lijn (MVL). ADSL verbindingen gebruiken meeste beschikbare bandbreedte voor de stroomafwaartse richting informatie naar de gebruiker. De stroomopwaartse bandbreedte van een ADSL-verbinding, anderzijds wordt beperkt, resulterend in langere uploadtijden.

CAP en DMT

CAP is een soort modulatie wordt gebruikt door ADSL-verbindingen. CAP maakt gebruik van signalen met frequenties verdeeld in drie groepen: downstream, upstream en voice data. MVL maakt gebruik van snelle koerier transformeren algoritmen voor zowel modulatie en demodulatie. Echter, is noch methode die wordt gebruikt door de meerderheid van de ADSL-service providers. DMT is de voorkeurswerkwijze voor ADSL signaalmodulatie omdat het 256 frequentiebanden of kanalen gescheiden bruikbare frequenties.

kabelmodems

Modulatie op de kabel modem zet digitale computer informatie in hoogfrequente signalen gebruikt voor de overdracht. Kabelmodems gebruik barsten modulators vanwege het onregelmatige karakter van transmissies en internetverkeer. Kwadratuur amplitudemodulatie is de naam voor deze soort modulatie. QAM combineert twee amplitude gemoduleerde signalen in een kanaal. De signalen te scheiden tijdens de overdracht en combineren een keer hun eindbestemming te bereiken. Omdat kabelmodem signalen over coax-kabels te reizen in plaats van telefoonlijnen, de snelheid is veel sneller dan dat bereikt door ADSL modems.