Hoe te bekijken een XPS-bestand

Hoe te bekijken een XPS-bestand


XML Paper Specification (XPS) is een Microsoft bestandsformaat vergelijkbaar met Adobe's PDF-formaat. Het bestandsformaat is alleen compatibel met Microsoft-besturingssystemen, en een native leesvaardigheid is ingebouwd in besturingssystemen sinds Windows Vista. Voor oudere besturingssystemen zoals Windows XP, Microsoft biedt een gratis te downloaden waarmee u XPS-bestanden gemakkelijk bekijken op uw computer.

instructies

1 Navigeer naar de Windows Hardware Developer Central website voor het bekijken en het genereren van XPS-bestanden (zie referenties).

2 Klik op "Download het Engels (US) Microsoft XPS Essentials Pack" in het midden vak. Sla het bestand op uw computer.

3 Dubbelklik op het opgeslagen bestand om het installatieprogramma te starten. Klik op "Next", klikt u op de knop naast "Ik ga akkoord" en klik op "Next". Het programma wordt geïnstalleerd op uw computer. Klik op "Sluiten" wanneer het klaar is.

4 Start je computer opnieuw op.

5 Dubbelklik op de XPS-documenten die zijn opgeslagen op uw computer te openen en bekijken. Klikken op een XPS-link in uw browser opent ook de XPS-viewer, waarmee u het bestand te bekijken.

Hints

  • U moet Microsoft .NET Framework 3.0 op uw computer ge├»nstalleerd. Als u niet over deze versie hebt, wordt u gevraagd om te downloaden en te installeren.