Hoe te lezen PDF-bestanden in Unix

Het Portable Document Format (PDF) is een bestandsformaat dat een tweedimensionale document dat de beelden, doopvonten en de tekst ingebed in het heeft gecreƫerd. Hierdoor kan het document dezelfde ongeacht de software en besturingssysteem gebruikt voor het maken of het bestand bekijken kijken. Deze indeling is gemaakt door Adobe in 1993. De Adobe Reader is de software applicatie gemaakt door Adobe voor het bekijken van PDF-documenten. Adobe Reader is beschikbaar voor de meeste besturingssystemen, waaronder de Unix-besturingssystemen. De Xpdf kijker is een ander PDF-viewer beschikbaar voor het Unix-besturingssysteem.

instructies

Adobe Reader

1 Download de nieuwste Adobe Reader installer voor uw Unix-besturingssysteem (zie "Bronnen" sectie). Adobe is beschikbaar voor Linux, Solaris, AIX en HP-UX.

2 Open een terminal-venster. U zal worden gepresenteerd met een opdrachtprompt waar u het volgende commando typen.

3 Typ de opdracht "cd Downloads /" om te navigeren naar de map waarin het installatieprogramma is opgeslagen. Vervang het woord "Downloads" met de juiste directory naam.

4 Typ het commando "tar -zxvf AdobeReader_enu- <versie> .tar.gz" om het bestand uit te pakken. Vervang "<version>" met de juiste versie nummer voor uw download. Als u de ".tar.bz2" bestand hebt gedownload, typ het commando "bunzip2 AdobeReader_enu- <versie> .tar.bz2; tar -xf AdobeReader_enu- <versie> .tar;". Als u een andere installer hebt gedownload, deze stap overslaan.

5 Typ het commando "./AdobeReader/INSTALL" om de installatie te starten, als je de "tar.gz" of "tar.bz2" bestanden zijn gedownload. Als je het ".bin 'bestand hebt gedownload, typ het commando" ./AdobeReader_enu-<version>.bin ". Als u de ".rpm" bestand hebt gedownload, typ het commando "rpm -i ./AdobeReader_enu-<version>.rpm". Als u de ".pkg" bestand hebt gedownload, typ het commando "pfexec pkgadd -d ./AdobeReader_enu-<version>.pkg".

6 Accepteer de licentieovereenkomst wanneer deze verschijnt.

7 Open het PDF-document dat u wilt lezen door te dubbelklikken op het bestand in uw desktop-bestand manager.

xpdf

8 Download de laatste xpdf installatieprogramma voor uw besturingssysteem. Als er geen installatieprogramma voor uw besturingssysteem, moet u downloaden en te compileren de broncode.

9 Gebruik uw systeem package manager om de software te installeren. Als je de broncode hebt gedownload, pak de inhoud van het bestand en geef de opdracht "Configure; maken" dan overschakelen naar de root-gebruiker en geef de opdracht 'make install. "

10 Typ het commando "xpdf bestandsnaam.pdf" in een terminal venster. Vervang "bestandsnaam.pdf" met de juiste bestandsnaam.