Hoe te verwijderen van de standaard thema in Outlook

Het toevoegen van een thema is een manier om uw e-mailberichten opvallen. Op een gegeven moment, kunt u een vooraf ingestelde standaard thema te verwijderen in Microsoft Outlook 2007. Hier is hoe u uw e-mailberichten terug naar hun standaard look te krijgen.

instructies

1 Start Microsoft Outlook 2007. Kies het menu "Extra" van Outlook en klik op "Opties" om het dialoogvenster Opties te openen.

2 Selecteer het tabblad "Mail Format". Klik op de "Briefpapier en lettertypen" knop in de "Briefpapier en lettertypen" sectie aan het dialoogvenster Handtekeningen en briefpapier te openen.

3 Kies het tabblad "Persoonlijk Briefpapier" aan de top. Klik op de "Theme" knop aan de bovenkant aan het thema en stationaire dialoogvenster te openen.

4 Klik op "(No Theme)" aan de bovenkant van de "Kies een thema" scroll box zich aan de linkerkant. Dit zal elk thema dat u als standaard had gezet te verwijderen. Een voorbeeld van het thema geen optie zal verschijnen op de rechterkant van het dialoogvenster.

5 Selecteer de knop "OK" om het thema en briefpapier dialoogvenster te sluiten. Klik op "OK" twee keer om zowel de Handtekeningen en briefpapier en opties dialoogvensters te sluiten. De volgende keer dat u een e-mail samenstellen zal het niet hebben van een thema.