Hoe maak je Fax verzenden Zonder Fax in Windows XP

Hoe maak je Fax verzenden Zonder Fax in Windows XP


Windows XP bevat een programma genaamd "Windows Fax Services" die u kunt gebruiken om faxen te verzenden zonder dat er een fysieke faxapparaat. Deze tool maakt gebruik van de modem van uw computer om faxen te verzenden. Je hebt een scanner nodig om de documenten die u wilt faxen digitaliseren, maar geen andere hardware of software nodig is. Aangezien u ook faxen via de toepassing Windows Fax Services kunnen ontvangen, kunt u uw oude fax machine volledig gooien of te doneren aan uw favoriete goede doel.

instructies

1 Klik op de knop "Start" in de linker benedenhoek van het bureaublad. Klik op "Configuratiescherm" en selecteer "Software." Klik op "Add / Remove Windows-onderdelen." Selecteer "Fax Services" en klik op 'Volgende'. De wizard Windows-onderdelen zal het opzetten fax services op uw computer.

2 Open het menu "Start" en klik op "Alle programma's", "Accessoires" en vervolgens op "Communicatie". Selecteer "Fax" en klik op "Fax Console." Selecteer "Extra" en "Configure Fax." Klik op 'Volgende'.

3 Voer uw naam of handelsnaam en het faxnummer in de gebieden die op het scherm "Sender Information". In de "Apparaat selecteren voor het verzenden of ontvangen van faxen" scherm selecteert u de modem die u wilt gebruiken om de faxen uit het drop-down menu te sturen. Controleer "Enable Send." Controleer ook "Enable Receive" Als je wilt ontvangen van faxen in Windows. Controleer "Handmatig antwoord" of "Automatisch beantwoorden Na" en stelt u het aantal ringen. Klik op 'Volgende'.

4 Voer uw naam en faxnummer in het scherm "Transmitting Subscriber Identification". Als uw naam en nummer niet past in deze velden, kunt u ervoor kiezen om uw naam of faxnummer handmatig in te voeren. Klik op "Next" om de wizard Fax af te sluiten.

5 Selecteer "Fax Printer Configuration" in het menu Extra. Geef uw fax printer een eenvoudige naam, bijvoorbeeld "Fax." Klik op het tabblad "Devices" en ervoor te zorgen dat uw modem wordt vermeld onder de "Device Name" rubriek. Klik op 'OK'.

6 Scan het document dat u wilt faxen. Open de afbeelding in een programma kan afdrukken beelden. Klik op "Print" en selecteer vervolgens de Printer opties. Selecteer "Fax" in de lijst met printers. Klik op "Print". Dit zal automatisch de wizard Fax verzenden openen. Klik op 'Volgende'.

7 Voer de naam van de ontvanger en het faxnummer van de ontvanger in het volgende scherm. Klik op 'Volgende'. Het opzetten van een voorblad als je wilt. Klik op 'Volgende'. Geef aan wanneer u de fax wilt verzenden en selecteert u de fax prioriteit. Klik op "Next" en vervolgens op "Finish."