De rol van ERP Consultant

De rol van ERP Consultant


De primaire rol van een ERP-consultant is om een ​​organisatie door de overgang te begeleiden naar een ERP-systeem. ERP staat voor enterprise resource planning, een methode voor het koppelen van zakelijke applicaties in een enkele architectuur die gegevens en verwerkingsmethoden deelt. Een ERP-consultant is een aannemer, onderneming of team van consultants die projectmanagement, technische en functionele middelen bevatten. U zult waarschijnlijk al deze nodig hebben.

Geschiedenis

ERP is een term die ontstaan ​​in de jaren 1980 kwam toen software bedrijven eerst het idee van de integratie van toepassingen gehad. ERP consulting spoedig gevolgd als organisaties vonden dat de implementatie van ERP-systemen waren veel complexer dan de traditionele stand-alone systemen.

Functie

Kennis van de software is de belangrijkste troef van een consultant brengt aan een project. Ze begrijpen wat de beste manier te implementeren, configureren, testen en trainen van uw personeel op het gebruik en het oplossen van problemen.

De mogelijkheid om bedrijfsprocessen die gebruik kunnen maken van het nieuwe systeem en de efficiëntie in de manier waarop uw organisatie handelt bedrijf te verbeteren redesign is een andere belangrijke vaardigheden een ERP-consultant biedt. "Change management", dat deel uitmaakt communicatie, onderdeel training, deel strategie en een deel met de hand-holding is een andere belangrijke functie. Als uw organisatie niet verandert met het systeem, krijg je minder waarde voor uw inspanningen.

Een minder tastbare maar zeer belangrijke bijdrage van de ERP-consultant maakt, is om op te treden als adviseur. Hij is er geweest en dat gedaan (hopelijk vele malen) en kunt u opties te geven, samen met de gevolgen van het nemen van die opties. Ze kunnen ook inzicht in hoe andere organisaties benaderd dezelfde beslissingen of problemen.

voordelen

Terwijl ERP consultants kan duur zijn, indien goed gebruikt kunnen ze tijd en geld besparen, terwijl de uitvoering van een meer moeite-free-systeem. Een van de belangrijkste voordelen is "kennisoverdracht" van consultants om uw medewerkers, die, indien goed uitgevoerd, zal u toelaten om zelfvoorzienend te worden en zich te ontdoen van consultants eerder.

overwegingen

Ervaring is de belangrijkste overweging bij het kijken naar ERP-consultants. Ervaring in het werken met klanten in uw specifieke industrie is een groot pluspunt. Kijk naar de ervaring van zowel de onderneming en haar medewerkers.

expert Insight

Veel organisaties houden implementatieconsultants op het personeel lang nadat ze het systeem hebben geïmplementeerd. Zij doen dit voor steun en als vangnet voor het geval dat veranderingen nodig zijn om de systeemconfiguratie voor zakelijke of wettelijke redenen.

Implementatieconsultants zijn over het algemeen duur en misschien niet het meest geschikt is voor toepassing ondersteuning. Overweeg in plaats daarvan het inhuren van een dienst die specifiek gericht voor systeemondersteuning; deze diensten hebben de neiging om goedkoper en beter op onderhoud van het systeem en het oplossen.