Wat doet EIDE Hard Drive Mean?

Wat doet EIDE Hard Drive Mean?


Een Enhanced Integrated Drive Electronics (EIDE) rijden is in de moderne wereld de AT Attachment (ATA) rijden meer behoorlijk genoemd. De naam van de EIDE aandrijving werd geïntroduceerd door Western Digital in 1994 in afwachting van de nieuwe ATA-2 protocol. Verscheidene andere bedrijven introduceerde hun eigen versies van de nieuwe ATA-interface met diverse verbeteringen, maar Western Digital's idee was degene die gevangen op.

Wat IDE Means

Integrated Drive Electronics (IDE) is de basis term definieert EIDE. Het was de eerste versie gezet door Western Digital in 1986 en gebruikt worden voor het eerst in Compaq computers. De term IED betekende dat de elektronische besturing is geïntegreerd in de harde schijf zelf. Dit betekende dat drives meer gestandaardiseerd en flexibel zijn. Vroeger moesten zij worden gekoppeld aan de overeenkomstige controller op het moederbord. Nu kon het moederbord een meer universele controller genaamd de ATA te gebruiken, omdat de kabel is ontworpen om te koppelen aan de PC / AT moederbord.

Drive Size Limits

De originele ATA specificaties toegestaan ​​voor een 28-bit adressering-modus die gelijkgesteld met een maximum limiet op de opslag op harde schijf van 137 gigabyte. Early Basic Input / Output System (BIOS) versies waren niet in staat om dit formaat te zien, en kleinere beperkingen opgelegd in de acht gigabyte range, maar dit was niet een functie van de ATA-interface.

ATA Connection

De term EIDE ATA uitwisselbaar grotendeels, maar ATA is de werkelijke beschrijvende die verwijst naar het type verbinding en controller gebruikt. De EIDE verwijst naar de fysieke bouw van het station. Deze zijn afgestemd zolang beide termen worden gebruikt om te verwijzen naar hetzelfde.

ATA / ATAPI

Oorspronkelijk waren alle harde schijven ATA schijven of Small Computer Systems Interface (SCSI) schijven, die een duurdere bus georiënteerde interface. Optische schijven verandert de behoeften van de interface. Voordat, was er nooit een behoefte aan extra commando's zoals Media Eject. Dat is het punt waarop de IDE / ATA protocollen moest worden opgewaardeerd naar de EIDE en AT Attachment Packet Interface (ATAPI). De ATA / ATAPI-interface is de meest voorkomende interface van vandaag.

Master en Slave

een EIDE aandrijving configureren vereist zeer weinig vaardigheid; er zijn slechts een paar dingen om te weten. De controller zal twee apparaten op de kabel mogelijk te maken. De apparaten moeten worden ingesteld op meester en slaaf, benamingen die de bijgevoegde schijven organiseren in een C: schijf en een D: aandrijving gezien door de computer. Dit kan handmatig worden uitgevoerd of het kan worden gedaan met het gebruik van wat Cable Select (CS) genoemd. Op elke schijf is er een jumper die kan worden ingesteld onder de knie, slaaf of CS. Als u handmatig de stations ingesteld op meester en slaaf, kunt u ze aan beide aansluiting op het lint kabel. Als u CS gebruikt, de kabel heeft een begane op pin 28 die de aandrijving zal zien en weten welke positie het is in.