Wat zijn de oorzaken van de computer Wachttijd?

Wat zijn de oorzaken van de computer Wachttijd?


Hoewel zelfs tuin-variëteit pc miljarden berekeningen per seconde uit te voeren, moeten de verschillende onderdelen van een computer vaak wachten voor taken te voltooien. Computer technici noemen deze vertragingen latencies. Sommige latencies je zelf kunt zien; andere soorten zijn niet waarneembaar, maar nog steeds vertragen prestaties van de computer op een subtiele manier. Hoewel de nieuwe technologieën hebben de neiging om wachttijden te beperken, enige vertraging altijd blijven.

Geheugen

Een microprocessor computer afhankelijk zijn willekeurig toegankelijk geheugen opslaan programma's en gegevens. RAM, maar werkt op een andere snelheid dan de centrale verwerkingseenheid, zodat de computer moet wachten een miljardste van een seconde geheugen om gegevens naar de CPU te verzenden. Net als bij andere vormen van latencies, korte vertragingen oplopen tot grote reducties in de snelheid vermenigvuldigd met miljoenen operaties. Computerchip ontwerpers verlichten een deel van de latentie door het opnemen van een high-speed type geheugen dat direct op de processor chip. Dit geheugen, de zogenaamde cache-geheugen, slaat recent gebruikte data. Voor de CPU vraagt ​​gegevens van RAM-geheugen, het controleert de cache eerste. Cachetechnologie aanzienlijk verminderde de effecten van geheugenlatentie, hoewel het niet geheel is uitgeschakeld.

Harde schijf

Een harde schijf slaat informatie magnetisch op platters die spin met snelheden tot 15.000 toeren per minuut. Een mechanisme beweegt zich over het plateau oppervlak, op zoek naar data. Hoewel het duurt maar een paar duizendste van een seconde om informatie te vinden op de schijf, de computer vraagt ​​informatie uit het station regelmatig, het draaien van deze korte vertraging tot een aanzienlijke vertraging. Om deze vertraging te verhelpen, sommige computers gereserveerd grote hoeveelheden RAM-geheugen als buffer voor de harde schijf; de processor toegang tot de gegevens in het RAM honderden keren sneller dan in de aandrijving zelf. Een andere technologie die de harde schijf wachttijden heeft verminderd is het gebruik van solid-state drives. SSD's registreren informatie in flash-geheugen, waardoor toegang tot de gegevens tot 70 keer sneller dan traditionele harde schijven.

internet

Internet latencies zijn vergelijkbaar met die van een harde schijf - verscheidene milliseconden - hoewel dit afhankelijk van website locatie en internetgegevens verkeersopstoppingen. Deze latencies het gevolg van complexe lay-out van het internet; een verzoek om gegevens van uw pc reist door vele netwerken. Nadat het zijn bestemming heeft bereikt, moet het antwoord helemaal terug reizen naar uw computer. Websites in andere continenten en landen meer tijd nodig om te reageren dan de lokale degenen.

taakbelasting

Een computer kan langer duren om te reageren op uw toetsaanslagen en muisklikken als je meerdere gelijktijdige, veeleisende taken draaien op hetzelfde moment. De microprocessor diensten van alle programma's die op uw computer, dus als het druk is met andere, minder tijd voor tekstverwerking of surfen op het web. Computers met multicoreprocessors minder gevoelig voor deze latenties omdat de kernen verdelen de werkbelasting, waardoor de computer sneller overall.