Wat is een Computation fout?

Een berekening fout is een fout in de werking van een computerprogramma waarin het resultaat van een berekening is buiten de vastgestelde grenzen toegestaan ​​door de berekening. Deze fouten kunnen worden geïntroduceerd door fouten in het computerprogramma of beperkingen van de hardware, en zijn kenmerkend door error-capture mechanismen die de werking van het programma te stoppen.

wiskundige Fouten

Een wiskundige berekening fout optreedt wanneer een wiskundige bewerking resultaat niet kan worden berekend door de software. De meest voorkomende van deze is een deling door nul fout: elk getal gedeeld door nul resultaten in de oneindigheid, dat is typisch een halt toe te roepen fout in de taal die wordt gebruikt om de software te schrijven. Delen door nul fouten vlot ingevoerd wanneer variabelen worden vergelijkingen: Het is niet onmiddellijk duidelijk is dat 1 / (cos (x) + 1) resulteert in een deling door nul fout wanneer x gelijk aan pi.

range Errors

Een reeks fout treedt op wanneer een getal is te groot of te klein om te worden vertegenwoordigd door de taal computer, of wanneer een foutcontrole routine bepaalt dat een resultaat is onzinnig. Bijvoorbeeld, veel programmeertalen een maximum van 2 ^ 32; via het nummer 4294967296 of hoger kan leiden tot een voorstelling van oneindige of een negatief getal is, dat dan onzinnig resultaten zou leiden. Goede programmering techniek omvat variëren controleren indien van toepassing: bijvoorbeeld, kan een huis thermostaat temperaturen tussen 140 en -60 graden Fahrenheit te nemen, maar zou in de fout correctie mode gaan als het een temperatuur van 350 graden Fahrenheit geregistreerd.

controlesomfouten

Een checksum fout is gerelateerd aan een reeks fouten, maar is altijd een gevolg van programmeerfout-capture. Checksums zijn snelle berekeningen die voorwaarden die waar moet zijn, en ontdek de fouten in de binnenkomende gegevens als hun resultaat false definiëren. Neem bijvoorbeeld een magazijn dat binnenkomende items die altijd komen in geval van 108. De software is verteld dat 42.226 items kwam gisteren telt. Een checksum operatie optelling van cijfers Er bepalen onjuist data: 4 + 2 + 2 + 2 + 6 = 16, maar alle veelvouden van 108 moet cijfers die gelijkmatig samen een veelvoud van 9 hebben.

Corrigeren rekenfouten

Kwaliteit software bevat altijd error trapping dat mogelijke fouten anticipeert op en voorkomt dat ze uit het stoppen van de software of het produceren van onzinnige resultaten. Zo kan bijvoorbeeld een vertaling van decimaal naar binaire getallen sommige programma's om te stellen dat het kwadraat van de vierkantswortel van 2 gelijk was aan 1,99 veroorzaken; Dit is gecorrigeerd in vele programmeertalen, maar is het aan de programmeur zich bewust te zijn van de bronnen van fouten zoals deze, en ze te corrigeren wanneer deze zich voordoen. Als bijvoorbeeld een deling door nul fout wordt gevangen door goede software, in plaats van crashen zou bepalen waar de ingang nul voorgedaan en hierop wijzen aan de gebruiker.