Hoe kan ik toestemming voor de DHCP Server-service

In implementaties van DHCP voorafgaand aan Windows 2000, kan elke gebruiker een DHCP-server op het netwerk, een actie die zou kunnen leiden tot conflicten in IP-adres opdrachten. In Windows Server 2000 en 2003, een onbevoegde DHCP-server is gewoon een DHCP-server die is niet expliciet in de Active Directory-service genoemd als een geautoriseerde server. U moet een DHCP-server in Active Directory te machtigen voor de server leases kunnen uitgeven aan DHCP-clients.

Te machtigen een DHCP-server in Active Directory als volgt te werk.

instructies

1 Open de DHCP-console in het menu Systeembeheer.

2 In de consolestructuur met de rechtermuisknop op DHCP en klik op Gemachtigde servers beheren.

3 In het beheren Geautoriseerde dialoogvenster Servers selecteert Autorize.

4 In het dialoogvenster Server Autorize DHCP typt u de naam of het IP-adres van de DHCP-server te worden toegelaten en klik op OK.

5 De computer zal het IP en de volledige naam van de computer een lijst en vervolgens om bevestiging vragen. Klik op OK om door te gaan.

Hints

  • Wanneer een vergunning wordt voltooid, wordt de pijl op het pictogram server in de DHCP-console verandert van rood naar groen. U kan nodig zijn om de console te vernieuwen.
  • Om een ​​DHCP-server te machtigen, moet een gebruiker een lid van de groep Ondernemingsadministrators, die in het het hoofddomein van het bos bestaat.