Hoe het opzetten van een draadloze router op een Mac

Het opzetten van een draadloze router op een Mac is een proces niet in tegenstelling tot het opzetten van een router op een pc, maar met een paar wijzigingen in de laatste stappen die een kennis van de lay-out van Mac OSX nodig. Met een draadloze router en ontvangen documentatie van de draadloze router fabrikant kan een draadloos netwerk worden opgezet en een router aangesloten op een modem en Mac in een relatief korte tijd en met weinig moeite.

instructies

1 Zorg ervoor dat de Mac op dit moment niet is aangesloten op het internet via de ethernet lijn. Haal de stekker van de kabelmodem van de muur om te beginnen met. Vervolgens sluit u de draadloze router op de kabelmodem. Om dit te doen, neem de netwerkkabel die leidt van de kabelmodem in de achterkant van de Mac-computer en sluit deze aan op de router poort die ofwel Internet is gelabeld, WAN of WLAN (deze advertenties kan per individu router, maar over het algemeen dit regel moet worden toegepast op de router die je in de hand).

2 Sluit de kabel modem weer in het stopcontact en laat het initialiseren. Dit duurt een paar seconden duren. Zorg ervoor dat de computer aan staat en, om zo volledige initialisatie mogelijk te maken. Maak een tijdelijke internet verbinding door het uitvoeren van de draadloze router netwerkkabel rechtstreeks in één van de nog beschikbare poorten op de router. Zorg ervoor dat deze poort is niet de WLAN, WAN of Internet poort hierboven vermeld.

3 Open uw browser. Zoek de adresbalk en typ in en voer het speciaal adres dat werd verstrekt door de router fabrikant al de documentatie van dat apparaat. Voer ook een wachtwoord indien nodig (controleer je documentatie).

4 Voer de draadloze netwerknaam of SSID. Dit zal in de configuratie pagina die verschijnt na uw invoer van het wachtwoord in de bovenstaande stap worden ingevoerd. De SSID is een naam van uw keuze. Overweeg ook om het wachtwoord te versleutelen het netwerk met een wachtwoord van uw keuze. Dan, "Apply" uw instellingen.

5 Koppel de netwerkkabel van je Mac, zodat de tijdelijke internet verbinding die u ingesteld verbreken. Deze vaste verbinding niet langer nodig zien als de draadloze router nu geconfigureerd. De draadloze kaart bevat binnen uw Mac zal het werk doen vanaf nu.

6 Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het netwerk, dat is de set van de golven in de rechterbovenhoek van het Mac OSX. Hierdoor kan uw Mac aan te sluiten op uw nieuwe draadloze router en het netwerk dat u ingesteld. Na het klikken op deze draadloze icoon, selecteer de SSID naam van uw netwerk uit de keuzelijst, wacht even, en dan genieten van surfen op het internet vrij van draden.